Varaždinska I. osnovna škola u projektu vrijednom vrijednom 61.000 eura Foto: I. OŠ Varaždin

Varaždinska I. osnovna škola u projektu vrijednom vrijednom 61.000 eura

V.M./Varaždinske vijesti | 23.11.2016. u 09:24h | Objavljeno u Društvo

Realizacija trogodišnjeg Erasmus KA2 projekta slovenske OŠ Bistrica ob Sotli i I. osnovne škole Varaždin započela je izradom prvog od ukupno tri modula učenja.

- Glavni cilj ovog projekta vrijednog 61 000 eura je educirati i stvoriti kompetentne učitelje za obrazovanje 21. stoljeća. Novi moduli izrađeni prema Bloomovoj taksonomiji bit će temeljeni na suvremenim pedagoškim paradigmama i metodama koje podržavaju individualizaciju i personalizaciju u nastavi – rekao je ravnatelj slovenske škole Bogomir Marčinković, koji je ujedno i glavni nositelj ovog projekta.

U sklopu prvog modula učitelji će naučiti kako koristiti tablet kao pomoćno nastavno sredstvo u uvodnom (motivacijskom) dijelu sata, kako aplikacije Kahoot, Nearpod, Plickers i QR code mogu koristiti za izradu zanimljivih i edukativnih kvizova te na koji način privući pažnju učenika na nastavno gradivo koje se obrađuje.

- Važno je ponovno naglasiti da spomenuti moduli obrazovanja ne podrazumijevaju korištenje tehnologije cijeli sat, već će se ona koristiti samo kao pomoćno motivacijsko sredstvo na početku ili na kraju sata – istaknula je Tea Pavičić Zajec, koordinatorica projekta.

Dosad je I. osnovna škola Varaždin imala jednu osobu educiranu za samostalno korištenje informacijsko – komunikacijske tehnologije u nastavi, a kroz provedbu projekta „Kompetenten, torej sem“, IKT kompetencije steći će još 4 učitelja škole koji će svoja znanja i iskustva prenositi drugim zainteresiranim učiteljima varaždinskih osnovnih škola.

Kako bi svi rezultati i aktivnosti projekta bili dostupni široj javnosti, kao rezultat projekta biti će izrađen priručnik s primjerima dobre prakse i projektna web stranica te organizirana brojna predavanja i radionice na znanstvenim skupovima i konferencijama.

erasmus_projekt_IOŠ_Varaždin_1.jpg

erasmus_projekt_IOŠ_Varaždin_2.jpg

erasmus_projekt_IOŠ_Varaždin_3.jpg

erasmus_projekt_IOŠ_Varaždin_4.jpg