Petrijanečkim osnovnoškolcima školske bilježnice i pribor, ali i - produženi boravak Foto: VV arhiva/ilustracija

Petrijanečkim osnovnoškolcima školske bilježnice i pribor, ali i - produženi boravak

M.P./Varaždinske vijesti | 10.8.2018. u 14:25h | Objavljeno u Društvo

Petrijanečke osnovnoškolce s prvim će danom u novoj školskoj godini 2018./2019. dočekati nove bilježnice, kajdanke i pisanke te geometrijski pribor, olovke i gumice koje je osigurala Općina Petrijanec. Usto, ove će školske godine Općina financirati i kupnju likovnih mapa za sve učenike.

Rezultat je to inicijative načelnika Željka Posavca da se kupnjom školskih bilježnica i školskog pribora olakšaju izdaci roditeljima.

Nove će bilježnice, osim učenika osnovne škole u Petrijancu, dočekati i učenike područnih škola Nova Ves i Strmec Podravski.

- Prošle godine Općina je prvi put izdvojila sredstva za bilježnice i to će ubuduće biti praksa za svaku školsku godinu, a ove godine odlučili smo dodatno olakšati roditeljima, te smo se uključili u nabavku likovnih mapa i geometrijskog pribora - rekao je Posavec.

Osim ove pozitivne mjere kojom Općina žiteljima želi olakšati školovanje djece, na jesen kreće i produženi boravak što je Općina također lani inicirala.

Program produženog boravka omogućuje učenicima redovitost u pisanju domaće zadaće, ponavljanje i uvježbavanje nastavnog gradiva prema nastavnom planu i programu za pojedini mjesec te zadovoljavanje osobnih interesa i razvijanje vještina kroz individualni i grupni rad, a provodi se u toku nastavnog dana u trajanju od 11.30 do 16.30 sati.

Rad u produženom boravku mnogo je drugačiji od klasične nastave - u njemu se povezuju rad, igra i učenje s ciljem stvaranja pozitivnog radnog ozračja u kojem će dijete učiti kako biti samostalno te stvarati pozitivnu sliku o sebi kroz otkrivanje različitih izvora učenja.

Označeno u