Pametna špica u Varaždinu postavila pitanje "Zašto učim i što ću raditi 2025. godine?" Foto: Varaždinska županija

Pametna špica u Varaždinu postavila pitanje "Zašto učim i što ću raditi 2025. godine?"

I.D./Varaždinske vijesti | 30.1.2017. u 16:44h | Objavljeno u Društvo

Edukativni događaj "Pametna špica", autora prof.dr.sc. Saše Petra, održana je za učenike Druge gimnazije Varaždin, i to po jubilarni, 20. put u Hrvatskoj.

Na navedenom govorilo se na temu "Što je tržište, zašto učim i što ću raditi 2025. godine?". Skup je podržala Agencija za odgoj i obrazovanje pa su tako skupu, osim učenika, prisustvovali i profesori iz drugih škola u Republici Hrvatskoj.

- Ovaj skup je važan za maturante Druge gimnazije jer se oni ove školske godine odlučuju gdje će na studij, a kod odabira studija treba razmišljati što i kako dalje u budućnosti - riječi su ravnateljice Druge gimnazije Varaždin Zdravke Grđan, koja je na početku pozdravila okupljene te riječ predala zamjeniku župana Varaždinske županije Alenu Kišiću, koji je pohvalio ovu akciju i Drugu gimnaziju Varaždin koja je dovela "Pametnu špicu" u Varaždinsku županiju.

Važno je ono znanje koje nakon škole ostane za život, kao i ono znanje koje nam ostane i nakon fakulteta, jer ne učimo za školu već učimo za život - naglasio je Kišić.

Edukativno predavanje održao je prof.dr.sc. Saša Petar, predsjednik Hrvatskog društva mladih "Pametna špica" koji je dao informacije o tome što mladi moraju znati da bi bili konkurentni na budućem tržištu, što poduzetnike nisu naučili u školi, zašto je obrazovanje presudno, te koji su tržišni trendovi 2017-2025 godine.

Nakon predavanja, održana je panel rasprava u kojoj je sudjelovao prorektor Sveučilišta Sjever prof.dr.sc. Damir Vusić te direktor Parkova d.d. Marin Bašić.

 

Galerija slika