Osnovnoškolci i vrtićki mališani na lepoglavskom području osladili se trešnjama Foto: Grad Lepoglava

Osnovnoškolci i vrtićki mališani na lepoglavskom području osladili se trešnjama

Varaždinske vijesti | 12.6.2018. u 10:51h | Objavljeno u Društvo

Osnovnoškolci iz škola u Lepoglavi, Kamenici, Žarovnici i Višnjici te vrtićki mališani iz dječjih vrtića Lepoglava i Runolist u petak su se, zahvaljujući Gradu Lepoglavi, osladili finim sočnim trešnjama. Naime, Grad Lepoglava je za svakog od njih osigurao po mjericu trešanja koje su u škole i vrtiće s gradskog područja stigle iz OPG-a Veić.

- Grad Lepoglava potiče zdravu prehranu djece u školama i vrtićima. Želimo da u dječjim obrocima u što većoj mjeri bude zastupljeno voće i zdravi domaći proizvodi. Ujedno, želimo da ti proizvodi, kao u ovom slučaju, u škole i vrtiće dolaze iz domaćih OPG-a, onih s gradskog područja. Tako, uz brigu za zdravlje djece, osiguranjem tržišta pomažemo domaćim proizvođačima. Željeli bismo da upravo domaći proizvođači hrane budu ti koji će voćem i povrćem te drugim domaćim proizvodima, kao što su med, opskrbljuju škole i vrtiće – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

U školama se već od ranije provodi projekt Školska shema kojim se hrvatskim školarcima omogućava dodatni obrok svježeg voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda. Projekt je to koji se financira sredstvima Europske komisije. Nabavku trešanja financirao je Grad Lepoglava osiguravši tako školarcima i polaznicima vrtića dodatni voćni obrok.

lepoglava_-_tresnje_za_skole_i_vrtice_1.jpg

lepoglava_-_tresnje_za_skole_i_vrtice_5.jpg

lepoglava_-_tresnje_za_skole_i_vrtice_7.jpg

Označeno u