Osmaši topličke škole sudjelovali u programu "Pisci na mreži" Foto: OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića,Varaždinske Toplice

Osmaši topličke škole sudjelovali u programu "Pisci na mreži"

J.Š./Varaždinske vijesti | 24.10.2017. u 13:38h | Objavljeno u Društvo

Povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige u topličkoj je školi održan virtualni susret s hrvatskim, baranjskim piscem Delimirom Rešickim.

Pisci na mreži je program koji je dosad već online ugostio više od 5.000 sudionika, a cilj mu je suvremene hrvatske pisce, koji su svojim knjigama zadobili pažnju književne kritike i čitateljske publike, približiti i predstaviti učenicima i nastavnicima.

Namjera je urednika i voditelja programa, viši savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje Mirela Barbaroša-Šikić i Miroslav Mićanović, da u virtualnim susretima učenici saznaju tko su hrvatski pisci, kako, zašto i za koga pišu.

Devetero učenika osmih razreda te učiteljica Hrvatskoga jezika Sanja Habek i knjižničar Domagoj Španić s velikim su zanimanjem pratili predstavljanje Rešickog –o tome koji su mu životni izbori i svjetonazori, uzori, mišljenje o modernim tehnologijama, o suživotu s Mađarima te o utjecaju mađarskih pisaca i filmskih redatelja na njegovu književnost.

Neki od tekstova Delimira Rešickoga zasigurno će biti poticajni za čitanje na redovnoj nastavi Hrvatskoga jezika ili izvannastavnim aktivnostima koje s učenicima provodi knjižničar.

Učenicima, a i učiteljima ostat će u pamćenju ovaj drugačiji (virtualni) susret, ali i misao da su pisci te svjetovi u kojima oni žive posebni.