Općina Sveti Ilija nagradila učenike i studente za njihov trud i rezultate Foto: Ivana Dreven

Općina Sveti Ilija nagradila učenike i studente za njihov trud i rezultate

| 22.7.2017. u 14:41h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Čelnici Općine Sveti Ilija danas su na prigodnoj svečanosti u općinskim prostorijama dodijelili priznanja i prigodne novčane nagrade učenicima i studentima koji su na županijskim i državnim natjecanjima u školskoj godini 2016./2017. postigli zapažene rezultate.

- Ovo je druga godina kako Općina nagrađuje trud, zalaganje i izvrsnost učenika i studenata. Dodjeljujemo nagrade učenicima i studentima za uspjehe na natjecanjima. Imamo lijepi broj učenika i studenata, nadamo se da će i dalje biti tako. Općina financijski pomaže u skladu sa svojim mogućnostima. Sredstva su simbolična, ali željeli bismo učenicima i studentima pokazati da pratimo njihov rad i rezultate te ih za to i nagraditi - istaknuo je Marin Bosilj, načelnik općine Sveti Ilija, dodavši da Općina i na druge načine pomaže učenicima i studentima.

- Dodjeljujemo 15 studentskih stipendija, učenicima osnovnih škola financiramo školu plivanja, školsku kuhinju za socijalno ugrožene učenike te izlazimo usuret i svim drugim zahtjevima za sufinanciranje koje škole postave pred nas - rekao je Bosilj.

Iz OŠ Beletinec nagrađeni su: Klara Ćosić (1. mjesto na Županijskom natjecanju u znanju i kreativnosti "Čitanjem do zvijezda"), Sven Brlek (2. mjesto na županijskoj razini natjecanja iz informatike), Šimun Ćosić (3. mjesto na županijskoj razini natjecanja iz informatike), Lana Tkalčec (2. mjesto na županijskoj razini natjecanja iz informatike), Domagoj Bužanić (3. mjesto na županijskoj razini natjecanja iz informatike), te Lovro Ostroški, Filip Bosilj i David Mavrić (3. mjesto na 36. Croatia cupu u raketnom modelarstvu).

Iz OŠ "Vladimir Nazor" Sveti Ilija nagrađeni su: Rene Matečak, Benjamin Horvatić i Danijela Bauk (2. mjesto na županijskom natjecanju iz vjeronauka - Vjeronaučna olimpijada), te David Jurak i Danijel Trubelja (1. mjesto na županijskom natjecanju - Kros).

Od srednjoškolaca s područja općine Sveti Ilija nagrade su dobili Lea Hamelec (3. mjesto na županijskom natjecanju iz kemije), Silvija Benko (1. mjesto na međužupanijskom natjecanju u disciplini Poslovni tajnik/ca) te Brigita Kitner (druga nagrada na Natjecanju mladih glazbenika Sonus op.2, disciplina glasovir).

Nikolina Cmrečak iz Križanca, koja je diplomirala na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Odsjek u Čakovcu, nagrađena je kao dobitnica dekanove nagrade za postignuti uspjeh na studiju u akademskoj godini 2015./2016.

- Ovo je lijepi poticaj i nagrada za sav trud koji sam pet godina ulagala u studiranje. Nadam se da će ove nagrade doprinijeti i bržem zaposlenju - rekla nam je Nikolina.

Nagrade za samostalna postignuća na županijskim natjecanjima iznose 500 kuna za 1. mjesto, za 2. mjesto 300 kuna te za 3. mjesto 200 kuna, a na državnoj razini za 1. mjesto 1.000 kuna, 2. mjesto 700 kuna te za 3. mjesto 500 kuna. Za ekipne uspjehe, iznosi koji se dodjeljuju učenicima se umanjuju za 50 posto.