Učenici OŠ Petrijanec na državnom će LiDraNu nastupiti u čak tri kategorije Foto: OŠ Petrijanec

Odabrani učenici koji će Varaždinsku županiju predstavljati na državnom LiDraNu

I.D./Varaždinske vijesti | 16.3.2017. u 07:49h | Objavljeno u Društvo

Odabrani su radovi učenika osnovnih i srednjih škola koji su pozvani na državnu Smotru literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2017., koja će se održati u Primoštenu od 20. do 24. ožujka.

Od osnovnoškolaca iz Varaždinske županije, u kategoriji literarnih radova na državnu smotru pozvani su Kristina Pagon (I. OŠ Varaždin, mentorica Ana Ilić) s radom "Na klupi za rezervne igrače", Inka Eldan (II. OŠ Varaždin, mentorica Mirjana Halusek) s radom "Djevojčica sa slike" i Zoran Jambrek (OŠ Petrijanec, mentorica Željka Rabuzin) s radom "Brat".

Varaždinsku županiju predstavljat će i Darija Gazdek (OŠ Novi Marof, mentorica Sunčica Križan-Kadi) s člankom "U potrazi za idealnom težinom" u kategoriji samostalnih novinarskih radova, te Edi Kelemenić i Elena Čokor (OŠ Petrijanec, mentorica Željka Rabuzin) s radom "Rane" u kategoriji radijskih emisija.

U kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa na državni LiDraNo pozvani su Edita Baneković (OŠ Visoko, mentor Tibor Martan) s kazivanjem poezije "Hajda" i Simon Vincek (OŠ Šemovec, mentorica Maja Vitković) za kazivanje poezije "Put na Mesec". Sa skupnim scenskim nastupom "Hižica, ftičica, ziemlica" na državni LiDraNo odlaze i učenici OŠ Petrijanec Jakov Frkač, Antonio Kokot, Edi Kelemenić, Lucija Bogdan, Laura Vukešin, Doroteja Bedenik, Lea Novoselec i Lorena Hrnčić (mentorica Željka Rabuzin).

Poziv na državnu smotru od srednjoškolaca iz Varaždinske županije dobila je, u kategoriji pojedinačnog scenskog nastupa, Ana Leona Lončar (Glazbena škola u Varaždinu, mentorica Patricija Harjač) s kazivanjem poezije "Ješkovo".

Vrijedi napomenuti kako je poziv na državnu smotru velik uspjeh i pohvala svim učenicima, a posebice učenicima OŠ Petrijanec, koji nastupaju u čak tri kategorije.

Označeno u