Županijska Obrtnička komora potiče daljnje obrazovanje učenika u obrtničkim zanimanjima Foto: Obrtnička komora Varaždinske županije

Županijska Obrtnička komora potiče daljnje obrazovanje učenika u obrtničkim zanimanjima

Varaždinske vijesti | 30.5.2017. u 18:09h | Objavljeno u Društvo

Obrtnička komora Varaždinske županije danas je potpisala Sporazum o obrazovnoj, stručnoj i tehničkoj suradnji s Obrazovnom grupom Zrinski iz Zagreba. Ovim sporazumom Obrtnička komora Varaždinske županije sudjelovat će u promociji obrtništva i obrazovanja obrtnika.

Prema riječima Marka Antolovića iz Obrazovne grupe Zrinski, projekt je zamišljen kao predpristupni seminar u kojem će biti pet predmeta: hrvatski i engleski jezik, matematika, informatika te računovodstvo, čime će se budućim polaznicima, učenicima koji upišu neko obrtničko zanimanje, omogućiti daljnje školovanje na Visokoj školi Nikola Šubić Zrinski Zagreb. Kako je istaknuto, Visoka škola Nikola Šubić Zrinski prva je škola u Hrvatskoj koja ima akreditiran online studij te time potiču studente da ostaju u svom mjestu stanovanja i tamo razvijaju poduzetništvo i obrtništvo.

Mario Milak, predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije istaknuo je da Obrtnička komora Varaždinske županije već duže vrijeme inzistira na daljnjem obrazovanju obrtničkih zanimanja te je ovim sporazumom postignuto upravo to, da se učenicima koji se školuju za obrtnička zanimanja omogući daljnje obrazovanje.

Na potpisivanju sporazuma i prezentaciji Obrazovne grupe Zrinski sudjelovali su ravnatelji srednjih strukovnih škola te predsjednici Udruženja hrvatskih obrtnika iz Ivanca, Novog Marofa i Varaždina.