Novomarofski učenici i učitelji u prvoj međunarodnoj razmjeni posjetili Englesku Foto: OŠ Novi Marof

Novomarofski učenici i učitelji u prvoj međunarodnoj razmjeni posjetili Englesku

V.M./Varaždinske vijesti | 20.3.2017. u 16:42h | Objavljeno u Društvo

Učenici i učitelji Osnovne škole Novi Marof sudjelovali su u prvoj međunarodnoj razmjeni u sklopu Erasmus + projekta STARS.

Osnovna škola Shotton Hall iz Peterleea u Engleskoj je ugostila novomarofske učenike i učitelje od 5. do 11. ožujka 2017. godine.

- Tema našeg projekta jesu stereotipi, te smo prilikom prve razmjene sudjelovali u radionicama, predavanjima i konferencijama o vjerskom stereotipima - naveli su iz OŠ Novi Marof.

Učenici i učitelji su imali priliku posjetiti katoličke, židovske, hindu, muslimanske i druge vjerske ustanove u Engleskoj.

Prisustvovali su predavanjima različitih vjerskih skupina, kao i predstavnice grčkog ministarstva koje se bavi obrazovanjem izbjeglica iz Sirije.

- Imali su priliku postavljati pitanja vezana uz temu našeg projekta. Učenici su, također, posjetili budistički hram u Škotskoj. Uz zabavu i igru stekli smo puno novih vještina i znanja. Također smo upoznali učenike iz Finske, Portugala, Engleske i Malte, te stekli nove prijatelje, s kojima smo u sklopu projekta sudjelovali u sportskim igrama - poručili su.

Galerija slika