Novi predsjednik Županijskog vijeća učenika Rok Čepin, potpredsjednik Viktor Divjak

Varaždinske vijesti | 3.4.2018. u 14:01h | Objavljeno u Društvo

Predsjednik Županijskog vijeća učenika Varaždinske županije će sljedeće dvije godine biti Rok Čepin iz Druge gimnazije Varaždin, potpredsjednik Viktor Divjak iz Prve gimnazije Varaždin, a zapisničar Adonis Vrček iz Srednje škole “Arboretum Opeka“.

Tako su odlučili predstavnici vijeća učenika osnovnih i srednjih škola te učeničkog doma, koji su novo vodstvo Županijskog vijeća birali u srijedu, 28. ožujka, na izbornoj skupštini koja je održana u Županijskoj palači.

U Glavni odbor Županijskog vijeća učenika ušli su Ivan Samuel Horvatek iz Gospodarske škole Varaždin, Jakov Jozić iz II. osnovne škole Varaždin, Magdalena Pleša iz Medicinske škole Varaždin i Nika Boltižar iz OŠ Metel Ožegović Radovan.

Rok Čepin predstavljat će Varaždinsku županiju u Nacionalnom vijeću učenika, savjetodavnom tijelu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, kojeg čine predsjednici Županijskih vijeća iz svih hrvatskih županija.

Sve predsjednike školskih vijeća učenika pozdravio je zamjenik župana Tomislav Paljak, a dosadašnji predsjednik Lovro Lukavečki predstavio im je dosadašnje aktivnosti Vijeća na regionalnoj i nacionalnoj razini.

Inače, kandidaturu za predsjednika Županijskog vijeća učenika istaknulo je 10 kandidata iz osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije, a najmlađa kandidatkinja – Nika Boltižar iz Radovana – učenica je tek trećeg razreda osnovne škole.