Nove projektne aktivnosti Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Foto: Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola

Nove projektne aktivnosti Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole

Varaždinske vijesti | 20.4.2018. u 18:28h | Objavljeno u Društvo

U sklopu Erasmus+ projekta Colent, kojemu je cilj kooperativno učenje uz korištenje digitalnih vještina, učenice Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Manuela Kamenić, Anamaria Benčić i Ana–Maria Čretni te nastavnici Nikola Biškup, mag.ing.techn.aliment. i Alen Lacko, mag.theol., sudjelovali su od 8. do 12. travnja na internacionalnom susretu i radionicama u Rimu.

Svrha projekta je unaprijediti poduzetničke, digitalne, jezične i društvene kompetencije korištenjem inovativnih zadataka te poticati modernizaciju i internacionalizaciju svih partnerskih škola, iz Italije, Norveške, Portugala, Latvije te Hrvatske, unaprjeđivanjem suradnje s vanjskim dionicima tržišta rada.

Radeći u miješanim grupama, učenici su izrađivali svoje poslovne planove, a na kraju je Povjerenstvo sastavljeno od nastavnika iz svih zemalja sudionica dodijelilo nagrade za najbolju poslovnu ideju, najbolju prezentaciju, brošuru te za najbolju suradnju unutar grupe. Nakon evaluacije, nastavnici Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole ustvrdili su da su svi ciljevi susreta ostvareni, a učenice su sudjelovanjem u radionicama usvojile nova znanja te proširile krug poznanstava. Sljedeći susret u sklopu Colent projekta je sredinom listopada ove godine u Portugalu.

Graditeljska_prirodoslovna_i_rudarska_skola_-_erasmus_-_italija_2.jpg

Graditeljska_prirodoslovna_i_rudarska_skola_-_erasmus_-_italija_3.jpg

Graditeljska_prirodoslovna_i_rudarska_skola_-_erasmus_-_italija_4.jpg