Nastavnici Elektrostrojarske škole prošli edukaciju u Velikoj Britaniji Foto: Elektrostrojarska škola Varaždin

Nastavnici Elektrostrojarske škole prošli edukaciju u Velikoj Britaniji

Varaždinske vijesti | 12.6.2019. u 18:30h | Objavljeno u Društvo

U okviru Erasmus+ projekta pod nazivom IAG4VET, nastavnici Elektrostrojarske škole Varaždin sudjelovali su u razdoblju od 20. do 24. 5. 2019. godine na edukaciji u West Nottinghamshire College, Mansfield, Velika Britanija. Osim ekipe Elektrostrojarske škole, koju su činili Marija Vitez, Tatjana Plantak, Željka Kezele i Tibor Bun, na edukaciji su bili nastavnici iz Finske, Estonije, Italije i Velike Britanije. Tema edukacije je bila: Razvijanje učinkovitih IAG alata (informiranje, savjetovanje, vođenje) za poboljšanje zadržavanja i uspjeha studenata u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (Developing effective IAG tools to improve VET students retention and success).

Prvog su dana svi sudionici posjetili Nottingham Trent University u Nottinghamu te se upoznali s načinom funkcioniranja Sveučilišta kao i specifičnostima kojima je Sveučilište izloženo na britanskom edukacijskom tržištu te metodama kojima privlače i zadržavaju studente.

U utorak, 21. svibnja nakon što ih je dočekala i pozdravila zamjenica ravnatelja West Nottinghamshire Collegea, gđa. Louise Knott, sudionici su prezentirali svoje obrazovne sustave i alate kojima zadržavaju učenike u obrazovnom procesu, te metode kojima poboljšavaju uspješnost učenika u edukacijskom procesu. Tijekom edukacije organiziran je posjet dijelu Koledža u kojem se izvodi praktična nastava iz područja strojarstva i graditeljstva.

Škola domaćin prezentirala je svoje metode i način rada s učenicima koji razmišljaju o napuštanju obrazovanja, prezentirali su primjere svoje dobre prakse u radu s učenicima kroz nekoliko radionica te rad sa učenicima s poteškoćama. Nastavnici partnerskih škola imali su mogućnost razgledati ovu modernu strukovnu školu.

U sklopu edukacije partneri na projektu imali su priliku posjetiti Hardwick Hall, elizabetansku kuću koju je kreirala Bess of Hardwick u 16. stoljeću te uživati u zajedničkoj večeri koju su pripremili i poslužili učenici West Nottinghamshire Collegea.

Posljednji dan napravljena je analiza edukacije gdje su istaknuti primjeri dobre prakse drugih sudionika, a koji su primjenjivi i u našem okruženju. Sudjelujući u ovom projektu, nastavnici Elektrostrojarske škole Varaždin stekli su nove spoznaje, upoznali nove metode i načine rada, iskusili bogatstva drugog podneblja i kulture, tj. obogatili svoja umijeća poučavanja koja će primijeniti u svom radu s učenicima, a u cilju postizanja što boljih rezultata obrazovno - odgojnog procesa.

20190523_184918.jpg

20190523_183525.jpg

20190523_172514.jpg

20190522_104756.jpg

20190521_150958.jpg

20190521_125256.jpg