Nagrađeni uspješni učenici, mentori i ravnateljice OŠ Trnovec i OŠ Šemovec

J.Š./Varaždinske vijesti | 6.7.2019. u 15:16h | Objavljeno u Društvo

U prostorijama Općine Trnovec Bartolovečki u petak je priređen prijem za uspješne učenike, mentore i ravnateljice Osnovne škole Trnovec i Osnovne škole Šemovec.

Načelnik Općine Trnovec Bartolovečki, Zvonko Šamec, čestitao je učenicima, njihovim mentorima i ravnateljicama dviju škola te nagradio učenike za osvojeno jedno od prva tri mjesta na županijskim natjecanjima i nastup na državnim natjecanjima. Načelnik često ističe da je najljepši dio posla primiti i nagraditi najmlađe stanovnike općine.

– Uvijek kad je riječ o vrtićkoj djeci, kad dajemo potpore za novorođenu djecu, ili pak kad dajemo ovakve potpore i nagrade najboljim učenicima osnovne škole, a time zapravo nagrađujemo i mentore koji s tom djecom radom, to su za nas u Općini lijepa događanja i pravi su znak da će ova općina imati budućnost. Dok imamo dobru djecu, nagrađujemo ih jer na toj djeci ostaje da razvijaju ovu općinu dalje u pozitivnom smjeru – izjavio je načelnik Šamec.

Iz OŠ Trnovec, koja ima 328 učenika u 17 razrednih odjela te ukupno 50 djelatnika, nagrađeno je 23-oje učenika, kao i rukometna i nogometna ekipa, a za mentore je izdvojeno 7.000 kuna.

– Svake godine OŠ Trnovec ima učenike koji doista postižu izvanredne rezultate na natjecanjima, bilo da je riječ o županijskom ili državnom rangu. Ponosni smo što se ti uspjesi u kontinuitetu održavaju i što naši mentori zaista ulažu jako puno vremena i truda u rad s djecom. Važno je reći da je svake godine OŠ Trnovec najnagrađivanija škola na varaždinskom Festivalu matematike. Osim toga, imamo kontinuitet uspješnosti na natjecanjima tehničke kulture, a vrlo lijepe uspjehe naši učenici postižu i na natjecanjima iz stranih jezika – rekla je ravnateljica škole, Radmila Sačić.

Nagrađeno je i 24-ero učenika OŠ Šemovec te pjevački zbor škole, dok je za mentore osigurana nagrada u iznosu od 6.000 kuna. Ova je škola u prošlom obrazovnom razdoblju imala 215 učenika u 14 razrednih odjela, a ukupno je zaposleno 45 djelatnika, kazala je ravnateljica Marina Hižak i dodala: – Izuzetno smo zadovoljni proteklom školskom godinom. Natjecali smo se na školskim, županijskim i državnim natjecanjima, u 16 različitih područja. Zahvaljujem svim mentorima, učiteljima i djeci na izuzetnom trudu i radu koji se ulaže kako bi uspjesi bili ovako dobri, a oni su rezultat raznih oblika dodatne nastave, odnosno izvannastavnih aktivnosti.

Načelnik Šamec je istaknuo da je vrlo zadovoljan suradnjom s dvjema školama i njihovim ravnateljicama i učiteljima, dodavši da Općina Trnovec Bartolovečki svake godine izdvaja dobar dio proračuna za područje obrazovanja koje im je iznimno važno.

– Kad uzmemo u obzir sredstva za predškolu, školu, stipendije koje dajemo i sve ostalo vezano uz obrazovanje, godišnje to iznosi oko 4 milijuna kuna, što su doista velika sredstva koja se iz općinskog proračuna izdvajaju za te namjene, ali sretni smo što možemo pomoći na taj način – zaključio je općinski načelnik Zvonko Šamec.