Nagrade za izvrsnost Rotary Cluba Varaždin dodijeljene 31 učeniku

N.P./VV | 23.5.2018. u 15:29h | Objavljeno u Društvo

Već trinaestu godinu za redom RC Varaždin provodi akciju “Godišnja nagrada za izvrsnost”, koja od ove godine nosi ime profesora dr. Franje Ruže. Tako je ove godine nagrada za izvrsnost za 2017/18. godinu primio 31 učenik, odnosno student, koji su postigli izvrsne rezultate na različitim natjecanjima i općenito u svom radu.

Izvrsni srednjoškolci

Iz Druge gimnazije Varaždin nagradu je primila Tihana Vusić, je trostruka državna prvakinja u sportskom plesu. Iz Elektrostrojarske škole nagradu su dobili David Copak, Tomislav Kereži i Filip Kovačić, koji su bili članovi tima na Statističkoj olimpijadi gdje su osvojili prvo mjesto između 550 timova iz cijele Hrvatske i time se plasirali na međunarodno natjecanje iz statistike na razini EU.

Iz Glazbene škole nagrađeno je ukupno šest učenika. Matija Pongračić je u lani osvojio sedam prvih nagrada na međunarodnim natjecanjima, a na svakom od tih natjecanja je osvojio maksimalnih 100 bodova te je proglašen laureatom natjecanja. Karlo Posnjak je, između ostalog, osvojio prvu nagradu na XII. Concorso Internazionale “Musica Insieme” u talijanskom gradu Musile di Piave te srebrnu nagradu na “7th International Carinthian Piano Competition” u Radlju ob Dravi (Slovenija). Doris Vincek osvojila je 1. nagradu na 3. međunarodnom natjecanju puhača “Varaždin Woodwind & Brass” u disciplini flauta, a Igor Matavulj nagradu je dobio zahvaljujući na osvojenoj 1. nagradi na 5. Pula Guitar Festivalu te 2. nagradi na 8. Omiš Guitar Festu. Nadalje, Jurica Tuđan osvojio je 1. nagradu na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika “Sonus op.3” te 1. nagradu na IV. Tambura Instrumental festivalu - međunarodnom natjecanju tamburaša.

Dobitnica nagrade Katarina Horvat osvojila 1. nagradu na 3. međunarodnom natjecanju puhača “Varaždin Woodwind & Brass” u disciplini flauta, kao i 1. nagradu u disciplini flauta na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika “Sonus op.3”
Iz Gospodarske škole nagradu za izvrsnost je primilo troje učenika. Marin Sambolek nagradu je dobio zbog pokazivanja posebnog interesa za zanimanje kuhar, i to je dokazao svojim radom i postignutim rezultatima na školskim, regionalnim, državnim i svjetskim natjecanjima. Paulina Šantek iskazala se na državnom natjecanju u disciplini poslovni tajnik na kojem je osvojila 1. mjesto, dok je Lara Šarec osvojila 1. mjesto na državnom natjecanju Čitanjem do zvijezda.

Nagrađeno je i osmero učenika iz Prve gimnazije Varaždin. Božović Aleksandra Saša nagradu je dobila zbog svoje svestranosti, odnosno osvajanja prvih mjesta na županijskim natjecanjima iz fizike, kemije, matematike i logike. Ida Kolmanić nagrađena je odličnih rezultata na državnim natjecanjima iz informatike, matematike A, fizike te sudjelovanja na finalnom natjecanju American Computer Science League u SAD-u.

Dvije nagrade na FOI

Andrea Križanić može se pohvaliti visokim mjestima na državnim natjecanjima iz matematike A i kemije, brončanom medaljom na Međunarodnoj prirodoslovnoj olimpijadi u Indoneziji, sudjelovanjem na finalnom natjecanju American Computer Science League u SAD-u te sudjelovanjem na natjecanju Klokan bez granica i plasmanom među 10% najboljih učenika.
Vida Sever osvojila je prvu nagradu na Natječaju za učenike osnovnih i srednjih škola Goranovo proljeće, a Srpak Marko osvojio je srebrnu medalju na Europskoj znanstvenoj olimpijadi u Sloveniji, sudjelovao je na finalnom natjecanju American Computer Science League u SAD-u i osvojio prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji, a ujedno je i dvostruki državni prvak iz fizike. Janko Vrček nagradu je dobio zahvaljujući trećem mjestu i drugoj nagradi na državnom natjecanju iz fizike, sudjelovanju na državnim natjecanjima iz matematike A i kemije, srebrnoj medalji na Europskoj znanstvenoj olimpijadi u Sloveniji. Edita Lukić svoju je nagradu dobila zbog toga što je državna prvakinja iz kemije, a Rebeka Petković zato jer je osvojila prvo mjesto na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika.

Iz Srednje škole Novi Marof dolaze dvije dobitnice nagrade, Tea Migles i Dorotea Toma, koje su osvojile 1. mjesto na međudržavnom natjecanju Ekonomijada 2018.

Iz Strukovne škole nagrađeno je njih petero. Dobitnica Gloria Špoljarić nagrađena je zahvaljujući prvom mjesto na 21. Međunarodnom natječaju revije Likovni svet. Ella Puček nagradu je dobila zbog osvojenog prvog mjesta na državnom natjecanju “Dani odjeće, kože i kožne galanterije” Zagreb 2018 u disciplini dizajn odjeće, dok je Mia Naletina nagradu dobila za uspjeh na međunarodnom natjecanju likovne i primijenjene umjetnosti za mlade u Turskoj na temu sloboda, gdje je osvojila zlatnu medalju.Bernard Lelak osvojio je prvo mjesto na državnom natjecanju “Dani odjeće, kože i kožne galanterije” Zagreb 2018 u disciplini kolekcija modnog dizajna te drugo mjesto na 21 međunarodnom natjecanju u Celju s crtežom na temu tradicijska odjeća mojeg kraja. Mirta Mihac osvojila je 1. nagradu na 8. SFerinom literarnom i likovnom natječaju za djecu i mlade u Zagrebu.

Za svoj diplomski rad “Sustav ranog prepoznavanja studenata s rizikom od nepovoljnih akademskih rezultata korištenjem strojnog učenja“ nagradu je dobio Romano Kovač, student Fakulteta organizacije i informatike, dok je Zrinka Vincek Lacković nagradu dobila zahvaljujući uspješno obrani doktorske disertacije “Odrednice izvoza uslužnoga sektora visoke dodane vrijednosti RH na tržište EU”.