Na FOI-ju održana javna tribina o Erasmus+ programu

N.P. | 7.5.2017. u 13:33h | Objavljeno u Društvo

Povodom obilježavanja Europskog tjedna, na Fakultetu organizacije i informatike organizirana je javna tribina pod nazivom „30 godina Erasmus programa“, u suradnji s Varaždinskom županijom.

Sudionici javne tribine imali su priliku saznati informacije o mogućnostima sudjelovanja obrazovnih ustanova i pojedinaca u projektima financiranim iz Erasmus (danas Erasmus ­+) programa, kako na nacionalnoj, tako i na regionalnoj razini, ali i čuti iskustva sudionika koji su studirali, bili na osposobljavanju, radu ili volontiranju u inozemstvu.

Erasmus+ je program koji je započeo 2014. godine. To je program Europske unije za obrazovanje, mlade i sport, koji radi na jačanju znanja i vještina te zapošljavanja građana.

Predavanja su održali prodekanica za znanstveno-istraživački rad i međunarodnu suradnju Fakulteta organizacije i informatike izv. prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju Fakulteta organizacije i informatike Izabela Oletić Tušek te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr. sc. Miroslav Huđek.

Predavanju je nazočio i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić, koji je rekao da mu je vrlo drago da su se okupili na ovaj način i da uvijek jedna dobra priča kada županija i Fakultet organizacije i informatike zajedno sudjeluju.