Fakultet organizacije i informatike Foto: VV arhiva

Na Fakultetu organizacije i informatike u srijedu počinje CECIIS 2018

Varaždinske vijesti | 18.9.2018. u 18:27h | Objavljeno u Društvo

Na Fakultetu organizacije i informatike će se u razdoblju od 19. do 21. rujna održavati jedno od najvažnijih godišnjih međunarodnih događanja na Fakultetu - znanstvena konferencija posvećena informacijskim i inteligentnim sustavima - CECIIS 2018.

Konferencija CECIIS se kroz gotovo 30 godina postojanja razvila u jednu od značajnijih konferencija iz područja primijenjenih informacijskih znanosti u srednjoj Europi, čiji se Zbornik radova referencira u nekoliko baza podataka. Ove godine tematski je naglasak na digitalnoj transformaciji.

Uz pozvana predavanja dvaju renomiranih svjetskih stručnjaka i znanstvenika, profesora Dimitrisa Karagiannisa sa Sveučilišta u Beču te profesora Dietera Hertwecka sa Sveučilišta Reutlingen u Njemačkoj, svoje radove prezentirat će znanstvenici i stručnjaci u području informacijskih i inteligentnih sustava iz osam zemalja Europe i svijeta.

Kao i prijašnjih godina, važan dio konferencije CECIIS su paralelna događanja koja će se odvijati kroz sva tri dana trajanja konferencije. Već treću godinu zaredom održat će se Dan e-Škola sa stručnom sekcijom "Digitalna transformacija obrazovnih institucija" na kojoj će znanstvenici i stručnjaci prezentirati postignuća u primjeni digitalnih tehnologija u obrazovnim institucijama s ciljem digitalne transformacije.

Održat će se i stručna konferencija pod nazivom "Računalne igre 2018", kojoj je cilj pružiti profesionalcima, studentima i drugim zainteresiranim dionicima, mjesto na kojem mogu prezentirati svoja stručna i razvojna postignuća vezana uz ovu tematiku. Prvog dana konferencije održat će se i jednodnevna Studentska poster sekcija na kojoj će studenti FOI-ja i drugih fakulteta izložiti svoje istraživačke radove, dok će studenti iz nekoliko zemalja svijeta prezentirati svoje radove koristeći videokonferencijsku tehnologiju.

Za drugi dan je predviđena radionica o analizi podataka, predstavljanje projekata u kojima sudjeluje FOI - DIGITRANS, CRISS, e-Škole i HigherDesicion te 4. Interkatedarski skup poslovne informatike.

Konferenciju organizira Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu uz sponzorstvo tvrtki Infodom d.o.o. i Oracle Hrvatska d.o.o., te uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja i Varaždinske županije.