MREŽA ŠKOLA U VI. OŠ Varaždin gotovo četiri puta više prvašića nego u V. OŠ Foto: VV arhiva / ilustracija

MREŽA ŠKOLA U VI. OŠ Varaždin gotovo četiri puta više prvašića nego u V. OŠ

| 9.10.2017. u 17:04h | Objavljeno u Društvo

Iako manji u odnosu na prethodna razdoblja, broj prvašića u varaždinskim osnovnim školama zadnjih se godina ipak uglavnom “vrti” na istoj razini, no velike su razlike u broju učenika među pojedinim školama.

Pokazuju to podaci Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Varaždina za zadnjih šest godina, koji zorno svjedoče da se itekako opravdano postavlja pitanje mreže osnovnih škola i upisnih područja na području grada Varaždina, budući da su velike razlike kako u broju učenika upisanih u prve razrede, tako i broju razrednih odjeljenja, odnosno njihove popunjenosti.

Odakle razlike

Najviše prvašića u školskoj godini 2017./2018. ima VI. OŠ, njih 106, a zatim slijedi II. OŠ s 85 prvašića, koji su u obje škole raspoređeni u četiri razredna odjeljenja. S obzirom da VI. OŠ u ovoj školskoj godini ima gotovo četiri puta više prvašića od, primjerice, V. OŠ, neizbježne su i velike razlike u broju učenika po razredu. Tako VI. OŠ ima prosječno 26,5 prvašića po razredu, dok V. OŠ ima po 14 prvašića u dva razredna odjeljenja, slično kao i VII. OŠ koja ima ukupno 29 prvašića u dva razredna odjeljenja.

skole-varazdin-broj-ucenika.jpg

Opširnije pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...