Modelarska liga: Danas se održava natjecanje osnovnoškolaca u modeliranju

N.P. | 12.5.2017. u 08:24h | Objavljeno u Društvo

Društvo pedagoga tehničke kulture Varaždin u suradnji sa Zajednicama tehničke kulture Grada Varaždina i Varaždinske županije organizira Modelarsku ligu za učenike osnovnih škola s područja Varaždinske županije.

Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva, to jest maketarstva, koje Hrvatska zajednica tehničke kulture provodi od školske godine 2012./2013. Na natjecanju će sudjelovati ukupno 18 ekipa s po dva učenika.

- Natjecanje je pokrenuto s ciljem poticanja učenika za izvannastavno stjecanje i razvoj tehničkih znanja i vještina, motorike, kreativnosti, inovativnosti i timskog rada. Dio natjecatelja pohađalo je ili pohađa radionice koje Društvo pedagoga tehničke kulture kontinuirano provodi u svojim prostorijama - rekli su organizatori natjecanja.

Modelarska liga za Varaždinsku županiju održat će se u petak 12. svibnja, u prostorijama Zajednice tehničke kulture grada Varaždina, na adresi Graberje 33. Natjecanje započinje u 15 h, a proglašenje pobjednika biti će u 18 h.