Matija Pongračić osvojio prvo mjesto na Drugoj hrvatskoj glazbenoj olimpijadi Foto: Facebook/ Glazbena škola u Varaždinu

Matija Pongračić osvojio prvo mjesto na Drugoj hrvatskoj glazbenoj olimpijadi

Varaždinske vijesti | 27.2.2018. u 20:13h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Varaždinska županija ima državnog prvaka: na Drugoj hrvatskoj glazbenoj olimpijadi, koja je 23. veljače održana u Pregradi, Matija Pongračić je osvojio prvo mjesto.

Matija je učenik 1. razreda prirodoslovno-matematičke gimnazije u Prvoj gimnaziji i 2. razreda teorijskog smjera srednje Glazbene škole u Varaždinu. Svoje glazbeno znanje – i teorijsko i praktično – morao pokazati u čak četiri faze: od slušne analize, preko izvođenja glazbenih primjera „a vista“, vokalnog izvođenja hrvatskog glazbenog djela pa do skladanja i izvođenja vlastite glazbe.

U izvođenju njegove skladbe "Evening" Matiji su pomogle Klara Benčić i Ruta Bobić, a za olimpijadu su ga pripremale mentorice Slavica Kelemen ispred Prve gimnazije Varaždin i Lidija Đidara ispred Glazbene škole .

Osvajanjem 1. mjesta na Drugoj hrvatskoj glazbenoj olimpijadi u kategoriji učenika od 16 do 19 godina Matija se plasirao na 4. Međunarodnu glazbenu olimpijadu koja će se održati 18. travnja u Estoniji.

Označeno u