Ludbreški osnovnoškolci gledat će predstavu koja problematizira drogu

Varaždinske vijesti | 17.3.2018. u 18:17h | Objavljeno u Društvo

Povodom Dana Grada Ludbrega, u suradnji sa Vijećem za prevenciju kriminaliteta Grada Ludbrega i Policijske uprave varaždinske, u Centru za kulturu i informiranje „Dragutin Novak“ Ludbreg odigrati će se kazališna predstava „DROGA – reci drogi NE!“ u utorak, 20. ožujka s početkom u 11 sati.

Kazališnu predstavu osmislio je i režirao poznati glumac Zijah Sokolović, Ambasador dobre volje kroz projekt THE/ARTO a izvest će je glumci: Jerko Marčić i Ivana Krizmanić.

Predstava „DROGA – reci drogi NE!“ usmjerena je na najveći društveni problem našeg modernog doba - drogu. Kako prepoznati situacije u pubertetu i adolescenciji kada mladi dolaze u dodir s drogom? Kada i zašto najčešće uzimaju drogu? Kako i kada postaju ovisnici o drogama? Kada i kako roditelji mogu pomoći i kada i zašto roditelji griješe? Kako mlade informirati o posljedicama uzimanja i ovisnosti drogama? Kako drogi reći NE?! i još mnoštvo pitanja na direktan način, u živoj i duhovitoj komunikaciji, kroz koreografiju, u stotinu kratkih glumačkih etida, ova predstava informira i uči!

Predstava je namijenjena učenicima od 5. do 8. razreda Osnovne škole Ludbreg.

Na inicijativu i u organizaciji Policijske uprave varaždinske, neposredno nakon predstave, u prostoru škole, odvijat će se nastavak novog modela edukacije u sklopu prevencije zlouporaba droga, gdje će „Status M“ (organizacija koja ima dugogodišnju suradnju sa Ministarstva unutarnjih poslova RH kroz nacionalni projekt „Živim život bez nasilja“) njihova dva edukatora održati radionicu pod nazivom „Što su droge? za učenike 2 sedma razreda u trajanju od 45 minuta.

Na navedenim preventivnim aktivnostima sudjelovat će gradonačelnik Grada Ludbrega g. Dubravko Bilić, načelnik Policijske postaje Ludbreg g. Leonardo Sakač, te policijski službenici Policijske uprave varaždinske i kontakt policajac Policijske postaje Ludbreg koji će učenicima najaviti buduću provedbu policijskih preventivnih aktivnosti vezanu uz suzbijanje ovisnosti o alkoholu, drogi i modernih tehnologija.