Lepoglava: Potpisani ugovori, 500 kn mjesečno primat će 34 studenta Foto: Grad Lepoglava

Lepoglava: Potpisani ugovori, 500 kn mjesečno primat će 34 studenta

Varaždinske vijesti | 28.3.2017. u 18:43h | Objavljeno u Društvo

Grad Lepoglava je sa studentima koji su temeljem provedenog javnog natječaja ostvarili pravo na gradsku stipendiju u tekućoj akademskoj godini potpisao ugovore o stipendiranju.

Pravo na gradsku stipendiju u iznosu od 500 kuna mjesečno ostvarilo je ukupno 34 studenata, od kojih je njih 27 to pravo iskoristilo temeljem socijalno–ekonomskog statusa. Vodeći računa o potrebama razvoja gospodarstva i grada Lepoglave općenito, među dodijeljenim stipendijama četiri su stipendije dodijeljene prema kriteriju deficitarnih zanimanja. Potičući pak izvrsnost, Grad Lepoglava je dodijelio i tri stipendije temeljem ostvarenog uspjeha.

- Kad govorimo o Gradu Lepoglavi, govorimo o Gradu koji svoju budućnost i razvoj vidi prije svega u mladim, ali i obrazovanim ljudima. Temeljem toga donijeli smo odluku o njihovu stipendiranju da bi im omogućili završetak fakulteta. Stipendije dodjeljujemo već deset godina i u tom smo vremenu pomogli stotinama studenata, za što smo izdvojili milijunske iznose. To je najbolje ulaganje, dobar pravac i mogućnost za razvoj našeg grada – rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić koji je u društvu svog zamjenika Hrvoja Kovača i predsjednika Gradskog vijeća Roberta Mačeka, na prigodnoj svečanosti, studentima uputio čestitke na ostvarenim stipendijama te im poželio uspjeh u studiranju.

Obraćajući se studentima, predsjednik Gradskog vijeća Robert Maček i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač istaknuli su da su pravo na gradske stipendije u konačnici ostvarili gotovo svi studenti koji su se prijavili na natječaj. Istaknuli su da je namjera da se u budućnosti poveća broj stipendija koje se dodjeljuju temeljem izvrsnosti, a studenti su pozvani da se očituju žele li u budućnosti da se smanji broj stipendija, ali poveća njihov iznos.

S obzirom na to da pred studente nije postavljen nikakav zahtjev od strane Grada već samo onaj o završetku godine, odnosno studija, studenti su pozvani da se ipak, u okviru svojih mogućnosti, odnosno znanja, uključe u pojedine gradske aktivnosti, prije svega u organizaciju manifestacija kao što je Festival čipke.