Krenuli radovi na obnovi varaždinskih vrtića koji bi trebali završiti do kraja godine Foto: Grad Varaždin

Krenuli radovi na obnovi varaždinskih vrtića koji bi trebali završiti do kraja godine

V.V. | 17.9.2018. u 15:18h | Objavljeno u Društvo

U tijeku su opsežni radovi na obnovi vrtića u Trakošćanskoj, Dravskoj i Kozarževoj ulici, a planira se također obnova vrtića u Aleji kralja Zvonimira i u Koprivničkoj.

Izvođenje radova na vrtiću u Trakošćanskoj razgledao je gradonačelnik Ivan Čehok sa svojim zamjenikom Zlatanom Avarom i suradnicima. Kako su ga upoznali predstavnici nadzornih institucija, izvođači radova te predstavnici vrtića, radovi na energetskoj obnovi u vrijednosti 2.818.265 kuna bi trebali biti završeni do kraja godine. Postavlja se vanjska ovojnica, termofasada vrtića te se sanira statika krovišta.

Inače, vrtić u Trakošćanskoj proslavit će ove godine 45 godina postojanja pa se svi nadaju da će se proslava odvijati u obnovljenim prostorima. Ovih dana počinju također radovi u Dravskoj vrijedni 2.142.097 kuna te u Kozarčevoj u vrijednosti 1.825.818 kuna.

- Radovi napreduju dobro. Ukupno će u ova tri objekta biti uloženo 6.785.180 kuna. Na energetskoj obnovi napravili smo više sada nego u proteklih deset godina. Radovi su financirani većim dijelom iz državnih i europskih fondova, a samo tek nešto više od milijun i pol kuna platit ćemo iz proračuna – naglasio je gradonačelnik Čehok.

Najavio je i raspisivanje natječaja za obnovu vrtića u Aleji kralja Zvonimira, a razmišlja se i o kompletnoj rekonstrukciji vrtića u Koprivničkoj.

 

DSC_4079.JPG