Kreativno započeli novo polugodište: Topličanci slikom i riječju obilježili međunarodno priznanje Hrvatske Foto: OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića,Varaždinske Toplice

Kreativno započeli novo polugodište: Topličanci slikom i riječju obilježili međunarodno priznanje Hrvatske

J.Š./Varaždinske vijesti | 16.1.2018. u 15:38h | Objavljeno u Društvo

Tradicija topličke škole je obilježavanje svih važnijih nadnevaka za hrvatsku povijest, tako su učenici topličke škole Antuna i Ivana Kukuljevića drugo polugodište započeli obilježavanjem Međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

Pri povratku u školske klupe, nakon zimskih praznika, na svečan način obilježili su datum koji je zlatnim slovom upisan u hrvatsku povijest dok je slikom i riječju profesor povijesti i geografije Drago Ilić vratio sve prisutne učenike i učitelje u prošlost te prisjetio koji su važni događaji prethodili ovome značajnome danu.

Učenici su tako mogli uočiti kako je put do priznanja bio prepun žrtava i neizvjesnosti, a glavni preduvjet za stvaranje države su stvorili hrvatski branitelji.

Profesor je istaknuo kako je za našu zemlju međunarodno priznanje tim važnije što je ipak jedna od rijetkih novonastalih država koje su tim činom obnovile postojanje.

Sat povijesti održan u predvorju škole bio je prilagođen i jednako zanimljiv kako najmlađim tako i najstarijim razredima što su potvrdili gromoglasnim pljeskom na kraju sata.