Josip Kelava proglašen najboljim maturantom Varaždinske županije

J.Š./Varaždinske vijesti | 18.7.2017. u 08:09h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Poznato je ime najboljeg maturanta Varaždinske županije koji se, već tradicionalno, bira na kraju svake školske godine. Između 13 sada već bivših srednjoškolaca Varaždinske županije za najboljeg je odabran Varaždinac Josip Kelava.

Josip je završio četverogodišnji program Prve gimnazije Varaždin s prosjekom ocjena u prvom razredu 4,75, drugom 4,81, trećem 4,63, dok mu je prosjek ocjena u četvrtom razredu bio 4,8 (srednja ocjena za četiri razreda 4,75).

Višestruki je županijski prvak iz matematike, fizike, informatike i logike, a izvrsne uspjehe redovito je postizao na državnim i brojnim međunarodnim natjecanjima.

Samo u školskoj godini 2016./2017. postao je državni prvak iz logike, dok je na državnim natjecanjima iz matematike i informatike bio drugi i treći. Osvojio je i prvo mjesto na Hrvatskom otvorenom natjecanju u informatici, a kruna njegovih ovogodišnjih međunarodnih natjecanja prošlotjedna je srebrna medalja sa Srednjoeuropske informatičke olimpijade održane u Ljubljani. Pred budućim studentom zagrebačkog sveučilišta je još i skori odlazak u Iran na Međunarodnu informatičku olimpijadu. 

Županijsku nagradu u iznosu od 4.000 kuna Josipu će uručiti župan Varaždinske županije Radimir Čačić na svečanoj sjednici povodom Dana županije u rujnu.