Ilija Srpak

Iz Varaždinske županije državni prvak iz fizike, četiri druga i pet trećih mjesta

V.V. | 9.5.2017. u 18:01h | Objavljeno u Društvo

S Državnog natjecanja iz fizike Varaždinska županija je dobila državnog prvaka, četiri osvajača drugih mjesta te pet osvajača trećih mjesta (u različitim kategorijama).

Marko Srpak iz Prve gimnazije Varaždin državni je prvak u kategoriji učenika 1. razreda srednjih škola, dok je njegov kolega Janko Vrček osvojio drugo mjesto.

U kategoriji prvih razreda osnovnih škola drugo mjesto osvojili su Antonija Križanec iz OŠ Sračinec te Vedran Cifrek iz OŠ Novi Marof, a u kategoriji trećih razreda srednjih škola drugo mjesto osvojio je Ilija Srpak iz Prve gimnazije Varaždin, dok je njegova kolegica Aleksandra Saša Božović osvojila treće mjesto.

Emanuel Nižetić iz Elektrostrojarske škole Varaždin osvojio je drugo mjesto u kategoriji eksperimentalnih radova za srednje škole, dok su treće mjesto osvojili Leonardo Žugec i Karlo Štorga iz OŠ Novi Marof.

U kategoriji osnovnih škola drugo mjesto osvojili su Antonija Križanec iz OŠ Sračinec te Vedran Cifrek iz OŠ Novi Marof. Treće mjesto osvojili su Elena Čokor iz OŠ Petrijanec te Gašpar Haramija iz OŠ Ludbreg.

Za uspjehe mladih fizičara zaslužni su njihovi mentori: Helena Kanešić, Miroslav Žemlić, Mirko Heged, Damir Kliček, Damir Švelec, Vesna Međimorec te Slavica Novotni.

Rezultati s Državnog natjecanja mladih fizičara Hrvatske pokazali su kako u Varaždinskoj županiji ne nedostaje talentiranih fizičara s kojima se kvalitetno radi i u osnovnim i u srednjim školama.