I. OŠ Varaždin ugostila partnere iz Portugala, Cipra, Italije i Njemačke Foto: I. OŠ Varaždin

I. OŠ Varaždin ugostila partnere iz Portugala, Cipra, Italije i Njemačke

Varaždinske vijesti | 14.5.2019. u 12:10h | Objavljeno u Društvo

Prva osnovna škola Varaždin prošlog je tjedna, od 5. do 11. svibnja, ugostila projektne partnere iz Italije, Portugala, Njemačke i Cipra u sklopu projekta “Innovative Schools Together”.

Šesnaest učenika i jedanaest učitelja boravilo je tjedan dana u Hrvatskoj. Posjetili su Zagreb, Nacionalni park Plitvička jezera, varaždinski Stari grad, razgledali stalni postav Entomološkoga odjela Gradskog muzeja Varaždin - Svijet kukaca, te još mnogo toga. U školi su sudjelovali u radionicama elementarne robotike pod vodstvom učitelja Ivice Kolarića te na likovnim radionicama pod vodstvom učiteljice Sonje Tušek Podobnik.

Također su saznali sve o digitalnim alatima koje učitelji Prve osnovne škole redovito koriste u nastavi. Digitalne alate prezentirao je vrijedni tim učitelja I. OŠ uključenih u projekt - Tamara Ređep, Tea Pavičić Zajec, Verica Šilec, Sonja Tušek Podobnik i Stella Kulaš.

- Naši učenici na engleskom jeziku prezentirali su svaku od partnerskih zemalja te nakon toga izradili pitanja za digitalne kvizove kojima smo kroz igru i zabavu nešto novo naučili o svakoj od partnerskih zemalja, a pogotovo o našoj zemlji i kulturi, o gradu Varaždinu i našoj Prvoj osnovnoj školi - istaknula je Tea Pavičić Zajec.

Projektne koordinatore u gradskoj je vijećnici primila i dogradonačelnica Sandra Malenica. Projektni tim učenika u sastavu Vito Kos, Tia Hranić, Anja Amidžić, Tara Fošnar, Zana Perdedaj, Nikola Portner Pavičević, Vanessa Škorić, Tia Marija Mila, Hedi Dujmović, Tea Čilaš, Jan Zajec i Petar Drožđek ugostili su na tjedan dana svoje prijatelje iz europskih zemalja s kojima su vrijedno odradili sve projektne aktivnosti te sklopili prijateljstvo.

- Veliku ulogu u cijelom projektu imaju i roditelji naših učenika koji su uložili puno truda kako bi našim partnerima boravak u Hrvatskoj bio što ugodniji. Učenici jedva čekaju ponovni susret s prijateljima iz projekta pa nam tako slijede mobilnosti na Siciliju, u Hamburg i na Madeiru sljedeće školske godine. Veselimo se daljnjim aktivnostima i mobilnostima! - poručili su iz I. OŠ Varaždin.

prva_os_varazdin_-_Innovative_Schools_Together_1.jpg

prva_os_varazdin_-_Innovative_Schools_Together_2.JPG

prva_os_varazdin_-_Innovative_Schools_Together_3.jpg