Gospodarskoj školi novi EU projekt: besplatna prekvalifikacija za 40 kuhara i slastičara

V.V. | 16.1.2018. u 10:30h | Objavljeno u Društvo

U Gospodarskoj školi Varaždin, čiji osnivač je Varaždinska županija, provodit će se novi EU projekt pod nazivom „Prekvalifikacijom do posla“, za koji je Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao posredničko tijelo odobrilo 1.465.955,38 kuna bespovratnih sredstava.

U sklopu projekta će 40 osoba dobiti mogućnost za prekvalifikaciju za zanimanje kuhar/kuharica i slastičar/slastičarka. Edukacija će za polaznike biti u potpunosti besplatna uz podmirenje troškova prijevoza, a uz uvjet da je riječ o osobama s prebivalištem na području Varaždinske županije, starijima od 34 godine sa srednjom stručnom spremom, koji su najmanje jednu godinu na Zavodu za zapošljavanje.

Ujedno će za kuhinju Gospodarske škole biti nabavljena nova profesionalna oprema, kao što su perilica suđa, hladnjak, električna pećnica, dvije planetarne miješalice i stroj za brušenje noževa, a uz to dva projektora i tri prijenosna računala. Partner na projektu je Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Varaždin.

Bespovratna sredstva odobrena su u sklopu poziva Podrška obrazovanju odraslih polaznika uključivanjem u prioritetne programe obrazovanja, usmjerene unapređenju vještina i kompetencija polaznika u svrhu povećanja zapošljivosti.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je donijelo odluku o financiranju ukupno 24 projekta u ukupnom iznosu od 30 milijuna kuna.

Uz projekt Gospodarske škole, iz Varaždinske županije je za financiranje odabran i projekt „Znanjem do posla“ Ivore – škole informatike, za koji je odobreno 939.314,47 kun