FOTO: Uoči Božića, veselo u OŠ Vinica i u dvjema područnim školama

Varaždinske vijesti | 23.12.2017. u 18:02h | Objavljeno u Društvo

U Osnovnoj školi Vinica bilo je posebno radosno ovih dana u iščekivanju nadolazećeg Božića, kako u matičnoj školi, tako i u područnim školama. Škole odišu duhom blagdana, razredi su okićeni, a hol škole krasi bor okićen ukrasima izrađenima u školi.

U četvrtak, 21. prosinca, održana je svečana priredba koju su pripremili učenici i djelatnici OŠ Vinica. Bogati program privukao je brojne posjetitelje koji su uživali zajedno s izvođačima, dok je na kraju priredbe učenike i djelatnike škole iznenadio poklon pod borom - Općina je darovala dva prijenosna računala kako bi učenici lakše napredovali u radu.

Načelnik Marijan Kostanjevac zahvalio je svim izvođačima na priredbi te pozdravio sve prisutne, među njima i potpredsjednika Vlade Predraga Štromara te predsjednika Općinskog vijeća Općine Vinica Marijana Mihalića, dok je ravnateljica škole Mirjana Jambriško zahvalila svima na dolasku i čestitala im nadolazeće blagdane.

Osim u matičnoj školi, jednako svečane, radosne i lijepe bile su i priredbe u Područnoj školi Natkrižovljan i Područnoj školi Gornje Ladanje gdje se već tradicionalno nakon svečane priredbe druže djeca, djelatnici, roditelji i ostali uzvanici.

Ovih predblagdanskih dana učenici, koji obavljaju stručnu praksu u školskoj kuhinji, zajedno sa svojim voditeljem i kuharicom škole, učenike su počastili slatkim kolačićima uz redovitu školsku kuhinju.

U četvrtak, 21. prosinca, u PŠ Gornje Ladanje stigli su Moto Mrazovi iz "MK Bombelles". Učenici su time završili dobrotvornu akciju prikupljanja igračaka u suradnji s njima i predali ih Moto Mrazovima da ih proslijede djeci u potrebi. Za trud, učenicima su podijeljeni slatki pokloni.

Zadnji dan nastave u školi prečasni Valent Posavec, vinički župnik, blagoslovio je školu i sve koji u njoj borave uz želju da svi spremni dočekaju Božić i svima poželio svako dobro.

Označeno u
Galerija slika