FOTO Učenike VI. OŠ Varaždin u Županijskoj palači primio župan Štromar Foto: Varaždinska županija

FOTO Učenike VI. OŠ Varaždin u Županijskoj palači primio župan Štromar

I.D./Varaždinske vijesti | 2.12.2016. u 18:30h | Objavljeno u Društvo

Županijsku palaču posjetili su danas učenici trećih razreda VI. osnovne škole Varaždin u pratnji svojih učiteljica te se upoznali s bogatom poviješću Varaždinske županije.

Tom prilikom susreli su se sa županom Varaždinske županije Predragom Štromarom i njegovim zamjenikom Alenom Kišićem, koji su ih upoznali sa svojim radom, nadležnostima i poslovima koje obavljaju obnašajući dužnost župana i zamjenika.

Nakon susreta sa županom i njegovim zamjenikom, učenici su razgledali Skupštinsku dvoranu u kojoj se održavaju sjednice Županijske skupštine, a u kojoj su se nekad vršili obredi građanskih vjenčanja. Također su odslušali i zanimljive pripovijesti o slavnoj Husarskoj pukovniji, povijesnoj postrojbi koja je nekada čuvala i branila ovu regiju od prodora neprijatelja.

Župan Štromar nije krio zadovoljstvo posjetom učenika koji su mu zbog svoje radoznalosti i iskrenosti bili veoma ugodno društvo, a naznačio je kako učenici iz mnogih škola diljem županije dolaze u posjet Županijskoj palači te su uvijek rado viđeni gosti.

- Iznimno mi je drago što danas imam priliku ugostiti naše drage učenike iz Varaždina te s njima popričati, dati im informacije o načinu funkcioniranja županijske uprave, ali i čuti s kojim se problemima susreću prilikom školovanja – rekao je Štromar te istaknuo da Varaždinska županija provodi mnoge projekte na području obrazovanja.

Učenici su završili svoj posjet palači izrazivši zadovoljstvo što su naučili mnoge korisne stvari o funkcioniranju županijske uprave, a učenje kroz praktičnu nastavu još jednom se pokazalo učinkovitim i nadasve zanimljivim. Na kraju susreta učenici su županu zahvalili na srdačnoj dobrodošlici te mu u znak sjećanja uručili prigodan poklon, a posjet su ovjekovječili zajedničkim fotografiranjem.

 

Galerija slika