FOTO: Učenici iz Var. Toplica čestitali Božić na njemačkom jeziku Foto: Varaždinska županija

FOTO: Učenici iz Var. Toplica čestitali Božić na njemačkom jeziku

I.D./Varaždinske vijesti | 16.12.2016. u 14:35h | Objavljeno u Društvo

Učenici Osnovne škole Ivana i Antuna Kukuljevića iz Varaždinskih Toplica u petak su u pratnji svojih nastavnica i ravnateljice škole Goranke Štefanić posjetili Županijsku palaču te dužnosnicima i zaposlenicima uputili pjevnu božićnu čestitku na njemačkom jeziku.

Već tradicionalno uoči Božića, učenici topličke škole posjećuju Županijsku palaču i na taj način uljepšavaju Božićne blagdane, ali i promoviraju učenje njemačkog jezika. Tom prigodom županu Varaždinske županije Predragu Štromaru, njegovom zamjeniku Alenu Kišiću te svim zaposlenicima čestitali su sretne i ugodne božićno-novogodišnje blagdane, a pjevanjem božićnih pjesama stvorili su pravi božićni ugođaj te unijeli dašak blagdanske atmosfere u Županijsku palaču.

Župan Štromar zahvalio je učenicima na posjeti te im zaželio mirne i vesele predstojeće školske praznike.

- Iznimno mi je drago što danas imam priliku ugostiti naše drage učenike iz Varaždinskih Toplica i drago mi je čuti kako pjesmom nagovještaju dolazak božićnih blagdana – rekao je Štromar.

Dožupan Kišić istaknuo je kako se radi o lijepoj gesti te kako se mora priznati i da dobro govore njemački jezik. Također je pohvalio i ravnateljicu i nastavnike škole te sve učenike koji ostvaruju značajne uspjehe na mnogim domaćim i međunarodnim natjecanjima.

Na kraju susreta učenici su županu i njegovom zamjeniku zahvalili na srdačnoj dobrodošlici te mu u znak sjećanja uručili prigodan poklon, a posjet su ovjekovječili zajedničkim fotografiranjem. Treba istaknuti kako je toplička škola "Škola partner budućnosti Saveznoj Republici Njemačkoj" jer je već nekoliko godina zaredom u programu pojačanog učenja njemačkog jezika.

 

Galerija slika