FOTO: Razigranom priredbom učenici OŠ Sveti Ilija proslavili 179. obljetnicu škole Foto: Gordana Šimunec / OŠ Sveti Ilija

FOTO: Razigranom priredbom učenici OŠ Sveti Ilija proslavili 179. obljetnicu škole

Varaždinske vijesti | 9.6.2018. u 12:11h | Objavljeno u Društvo

Završava još jedna nastavna godina, a učenici i učitelji OŠ "Vladimir Nazor" Sveti Ilija okrunili su je svečanom priredbom 30. svibnja u Pastoralnom centru "Vilim Cecelja" u Sv. Iliji, kojom je ujedno proslavljena i 179. obljetnica postojanja škole.

Nakon uvodnog nastupa Tamburaškog orkestra i Velikog pjevačkog zbora, okupljene je pozdravila ravnateljica Anđelka Rihtarić. Simpatične i vesele voditeljice programa, Marija Jalšovec i Ema Kefelja iz 2.a razreda, potom su najavile recital "Moj dom" koji su izveli članovi Scenske skupine, a prikazan je i njihov animirani film "Bojastični Vilko" koji su članice Scenske skupine izradile u sklopu Škole animiranog filma u Čakovcu.

Uslijedila je pjesma na njemačkom jeziku "Du baust mich auf" koju su otpjevale učenice Franja Sokol, Klara Stankus i Izidora Osonjački, nakon čega je Folklorna skupina izvela Dječje igre i plesove Slavonije, a pred učenicima, roditeljima i učiteljima s još dvije pjesme predstavio se pjevački zbor.

Od šest predloženih učenika (Helena Bosilj, Elizabeta Cikač, Ana Pintarić, Niko Margeta, Timotej Šredl i Filip Štriga), za učenika generacije proglašen je Timotej Šredl kojem je ravnateljica uručila prigodan dar - prijenosno računalo. Iznenađen i presretan Timotej poručio je da će se i dalje truditi, učiti i biti uzoran i marljiv učenik.

S obzirom da je ove školske godine na županijskim i državnim natjecanjima sudjelovalo čak 105 učenika iz OŠ Sveti Ilija, ova je svečanost bila prilika da se, zajedno sa svojim mentorima, predstave svima okupljenima.

Proslava Dana škole završila je nastupom Malog pjevačkog zbora, s svi posjetitelji mogli su na štandu ispred Pastoralnog centra razgledati i kupiti proizvode Učeničke zadruge "Ilek".

osnovna_skola_sveti_ilija_-_dan_skole_01.JPG

osnovna_skola_sveti_ilija_-_dan_skole_02.JPG

osnovna_skola_sveti_ilija_-_dan_skole_03.JPG

osnovna_skola_sveti_ilija_-_dan_skole_04.JPG

osnovna_skola_sveti_ilija_-_dan_skole_05.JPG

osnovna_skola_sveti_ilija_-_dan_skole_06.JPG

osnovna_skola_sveti_ilija_-_dan_skole_07.JPG

osnovna_skola_sveti_ilija_-_dan_skole_08.JPG

osnovna_skola_sveti_ilija_-_dan_skole_09.JPG

osnovna_skola_sveti_ilija_-_dan_skole_10.JPG

osnovna_skola_sveti_ilija_-_dan_skole_11.JPG

osnovna_skola_sveti_ilija_-_dan_skole_12.JPG

osnovna_skola_sveti_ilija_-_dan_skole_13.JPG