FOTO: Osnovna škola Veliki Bukovec uz bogat program proslavila svoj dan Foto: OŠ Veliki Bukovec

FOTO: Osnovna škola Veliki Bukovec uz bogat program proslavila svoj dan

Varaždinske vijesti | 4.10.2018. u 18:41h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Osnovna škola Veliki Bukovec u četvrtak, 4. listopada, obilježila je Dan škole, što je bio i dio obilježavanja Dana Općine Veliki Bukovec.

Nakon predstave za djecu „Grimmix“ u izvedbi varaždinskog Kerekesh teatra, uslijedio je Dan otvorene škole s radionicama za učenike i roditelje. Među njima su bili Englesko-njemački jezični klub, Enigmatska radionica, Male zadrugarske aktivnosti, Informatička igraonica, Špulica: šivanje i frkanje, Književna stvaraonica, Jesen u pjesmi i plesu, Kreativne radionice s cementom, papirom, glinamolom i jesenskim plodovima te radionica Quilling tehnika.

- U školi je trenutačno u provedbi projekt pismenosti 'Od 3 do 300' te su neke od radionica zamišljene kao uvod u izvannastavne aktivnosti koje se provode u projektu. Svrha projekta koji provodimo sa školama u Rasinji i Macincu je razvoj čitalačke, medijske, digitalne, matematičke i višejezične pismenosti kao temelje za cjeloživotno učenje. Želimo povećati dostupnost obrazovnih sadržaja za učenike iz ruralnih sredina, posebice za učenike s teškoćama u razvoju te učenike pripadnike romske nacionalne manjine, educirati učitelje, obogatiti nastavu novim nastavnim metodama i oblicima rada, opremiti škole IKT-om i knjižnom građom te potaknuti suradnju učitelja - istaknula je ravnateljica OŠ Veliki Bukovec Željka Marković-Bilić.

Osnovnu školu Veliki Bukovec ove školske godine polazi 264 učenika u 16 razrednih odjela i u jednom posebnom razrednom odjelu. Nastava je organizirana u dvije smjene – u jutarnjoj je predmetna nastava i četiri odjeljenja razredne nastave, a popodne četiri odjeljenja razredne nastave s time da razredna nastava mijenja smjene. 215 učenika su putnici iz Martinića, Lunjkovca, Županca, Novog Sela, Malog Bukovca, Svetog Petra, Kapele i Dubovice.

- Nastava se u školskoj zgradi odvija od 1969. godine. 2003. je završena izgradnja sportske dvorane, koje je u funkciji trećina, te toplog spoja sa školom, a ove godine završena je energetska obnova škole - dodala je ravnateljica.

U školu u Velikom Bukovcu ugrađena je dizalica topline i fotonaponskih modula, toplinski su izolirani svi vanjski zidovi škole i dvorane, tavan na zgradi škole i pod u dvorani, promijenjena je stolarija na sjevernoj strani škole i na cijelom dograđenom dijelu, promijenjeno je krovište na dvorani, napravljena je nova fasada i promijenjena unutarnja rasvjeta.