FOTO: Književnica Željka Horvat-Vukelja oduševila učenike i učitelje OŠ Sveti Ilija Foto: OŠ Sveti Ilija / Gordana Šimunec

FOTO: Književnica Željka Horvat-Vukelja oduševila učenike i učitelje OŠ Sveti Ilija

Varaždinske vijesti | 18.5.2018. u 21:09h | Objavljeno u Društvo

Nezaboravan književni susret s književnicom Željkom Horvat-Vukelja, prepun smijeha, pozitivnih emocija i odgojno-obrazovnih sadržaja, održan je 9. svibnja u Osnovnoj školi "Vladimir Nazor" u Svetom Iliji.

Na susretu su sudjelovali svi učenici razredne nastave sa svojim učiteljima. Iz svoje "Ljubice Torbić" - ljubičaste torbe s mnogo pretinaca, književnica je tijekom susreta izvlačila različite stvarčice o kojima je potom ispričala humoristične, zanimljive i poučne priče u koje je uključivala i učenike. Čast da sudjeluju u Željkinim pričokazima imali su učenici Kaja Milinković, Dona Plantak, Petra Kožul, Tena Horvat, Patrik Đurkas, Marija Žimbrek, Ida Horvatić, Sebastijan Farkaš, Slaven Jurišak i Magdalena Cmrečak.

Književnica je tijekom susreta učenicima održala poučan i poticajan govor o važnosti čitanja, zasvirala im na svojoj usnoj harmonici i naučila ih pjevati pjesmu Bratec Martin na hrvatskom, francuskom, njemačkom, engleskom, kineskom i japanskom jeziku. Na kraju susreta, učenici Ema Kefelja, Eugen Cikač i Matko Horčička zahvalili su književnici na druženju i poklonili joj u ime svih učenika i djelatnika škole primjerak školskog lista "Ilek", vrećicu lavande iz školskog lavandika i maramu koju su oslikali članovi sekcije Slikanje na svili.

Nadahnuti njezinim igrokazom "Reumatični kišobran", učenici su književnici poklonili i buket cvijeća opojnog mirisa iz vrta učiteljice Jasenke Minđek te prekrasan kišobran s nazivom škole koji je oslikala učiteljica Mirjana Vrček. Književni susret organizirala je knjižničarka Tatjana Slunjski u suradnji s učiteljima i djelatnicima Školske knjige.

- U ovoj sam školi provela vrlo ugodne trenutke jednog vedrog, proljetnog dana. Oduševljena sam izgledom škole, ali nadasve djecom koja su na susretu bila zainteresirana, opuštena i suradljiva. Hvala učiteljicama i učitelju! Hvala knjižničarki! Hvala svima! - puno dojmova kazala je Željka Horvat-Vukelja po završetku književnog susreta.

os-sveti-ilija-zeljka-horvat-vukelja_01.JPG

os-sveti-ilija-zeljka-horvat-vukelja_03.JPG

os-sveti-ilija-zeljka-horvat-vukelja_04.JPG

os-sveti-ilija-zeljka-horvat-vukelja_05.JPG

os-sveti-ilija-zeljka-horvat-vukelja_06.JPG

os-sveti-ilija-zeljka-horvat-vukelja_07.JPG

os-sveti-ilija-zeljka-horvat-vukelja_08.JPG

os-sveti-ilija-zeljka-horvat-vukelja_09.JPG

os-sveti-ilija-zeljka-horvat-vukelja_10.JPG

os-sveti-ilija-zeljka-horvat-vukelja_11.JPG

os-sveti-ilija-zeljka-horvat-vukelja_12.JPG

os-sveti-ilija-zeljka-horvat-vukelja_13.JPG

os-sveti-ilija-zeljka-horvat-vukelja_14.JPG

os-sveti-ilija-zeljka-horvat-vukelja_15.JPG

os-sveti-ilija-zeljka-horvat-vukelja_16.JPG

os-sveti-ilija-zeljka-horvat-vukelja_17.JPG