FOI posjetili studenti i djelatnici Fakulteta organizacionih nauka iz Beograda Foto: FOI

FOI posjetili studenti i djelatnici Fakulteta organizacionih nauka iz Beograda

Varaždinske vijesti | 16.10.2018. u 13:57h | Objavljeno u Društvo

U četvrtak i petak, 11. i 12. listopada, Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu je posjetilo čak 40 studenata i 7-ero djelatnika s Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, dugogodišnjeg partnera FOI-ja.

Ovo je bio drugi susret studenata FOI-ja i FON-a, nakon što su studenti Ekonomike poduzetništva na FOI-ju u ožujku 2018. posjetili FON. Gostima s FON-a domaćini su pripremili zanimljiv dvodnevni program. Nakon dobrodošlice i uvodne prezentacije o FOI-ju, predstavljene su različite aktivnosti, centri i organizacije koje djeluju u okviru Fakulteta (Ured za međunarodnu suradnju, Centar za podršku studentima i razvoj karijera, Centar za volontiranje i humanitarni rad, Sportska udruga FOI, Studentski zbor FOI, studentski časopis STAK, akademski pjevački zbor FOI, AIESEC Varaždin), a potom su održane dvije zanimljive radionice: radionicu IoT@FOI održao je dr. sc. Boris Tomaš, a radionicu o određivanju broja godina preko slika s računala održala je doc. dr. sc. Petra Grd.

foi_-_Radionica_IoTFOI.JPG

Poslijepodne su gosti razgledali Varaždin u pratnji vodiča, a studenti su se dobro zabavili na FOI-FON partyiju održanom u klubu Barfly.

Drugi dan studenti su sudjelovali na konferenciji CRODMA 2018 koju je u hotelu Turist organizirala Hrvatska udruga za direktni i interaktivni marketing uz FOI kao partnera. Nakon konferencije posjetili su Tehnološki park Varaždin, gdje ih je dočekao Karlo Kukec i održao zanimljivu prezentaciju, a predstavilo se i nekoliko tvrtki. Poslijepodne je održano još nekoliko zanimljivih prezentacija na FOI-ju - doc. dr. sc. Kristina Detelj govorila je o Business Model Canvasu, modelu razvoja poduzetničkih ideja, a za kraj su dva uspješna bivša studenta FOI-ja održala prezentacije, David Ante Macan o sudjelovanju na različitim hackatonima i osnivanju vlastitog start-upa, a Alen Delić o socijalnom inženjeringu u okviru informacijske sigurnosti.

foi_-_Posjet_TP_VZ.JPG

Susret studenata FOI-ja i FON-a organizirali su Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja, Studentski zbor FOI-ja te doc. dr. sc. Iva Gregurec.

- Povratne informacije od gostiju s FON-a, kako studenata, tako i djelatnika, iznimno su pozitivne, jednako kao i od studenata FOI-ja te se čini kako će ovakvi susreti, odnosno studijski posjeti, postati tradicija dvaju prijateljskih partnerskih fakulteta - ističu iz FOI-ja.

foi_-_Gosti_s_FON-a.JPG

Označeno u