FOI-jev "Ready, steady, code!" prvo je hrvatsko natjecanje primljeno u "Major Hacking" ligu Foto: VV arhiva / ilustracija

FOI-jev "Ready, steady, code!" prvo je hrvatsko natjecanje primljeno u "Major Hacking" ligu

Varaždinske vijesti | 26.10.2016. u 08:47h | Objavljeno u Društvo

Već treću godinu zaredom varaždinski Fakultet organizacije i informatike (FOI) i tvrtka Asseco SEE iz Zagreba zajedničkim snagama organiziraju "Ready, steady, code!", programersko natjecanje.

- Osobito smo ponosni što je od ove godine "Ready, steady, code!" natjecanje službeno član "Major League Hacking" i kao takvo je prvo u Hrvatskoj koje je primljeno u tu međunarodnu ligu - ističu iz FOI-ja.

Major League Hacking (MLH) je službena studentska hackathon liga koja godišnje okuplja preko 200 inovativnih natjecanja koja inspiriraju inovacije, njeguju zajedništvo i podučavaju vještine računalnih znanosti više od 65.000 studenata diljem svijeta.

Prijave za "Ready, steady, code!" natjecanje otvorene su u ponedjeljak 24. listopada, a traju do 5. studenoga. Natjecanje će se održati u subotu 26. studenoga u 10 sati u prostorijama Prve gimnazije Varaždin. U nedjelju 27. studenoga u 17 sati u dvorani 1 FOI-ja je predviđeno predstavljanje rješenja, a u 20 sati i proglašenje pobjednika u prostorijama kluba "Barfly" u Varaždinu.

Ukupan fond nagrada iznosi 20.000 kuna (nagrada za 1. mjesto iznosi 10.000 kn, za 2. mjesto 6.000 kn, za 3. mjesto 4.000 kn), a za njih će se boriti čak 15 timova. Ready, steady, code! je studentsko natjecanje u kojem sudionici pokazuju svoje znanje i vještine razvoja programskih proizvoda. Natjecanje traje intenzivnih 24 sata tijekom kojih natjecatelji rješavaju zadani problem, nakon čega svoje rješenje prezentiraju stručnom žiriju koji se sastoji od stručnjaka iz privrede i akademske zajednice. Više možete saznati na internetskim stranicama RSC natjecanja: www.rsc.hr.