Europski dan jezika u subotu na Franjevačkom trgu Foto: VV arhiva

Europski dan jezika u subotu na Franjevačkom trgu

Varaždinske vijesti | 26.9.2018. u 10:13h | Objavljeno u Društvo

U subotu, 29. rujna, u vremenu od 10 do 13 sati, na Franjevačkom trgu u Varaždinu obilježit će se, 9. put zaredom, Europski dan jezika.

U projekt obilježavanja uključene su osnovne škole s područja grada Varaždina - I., VI., VII., II., IV., V. Osnovna škola, te osnovne škole s područja Varaždinske županije - Osnovna škola Cestica, Višnjica, Radovan, Donja Voća, Petrijanec, "Vladimir Nazor" Sveti Ilija, Ljubešćica, Maruševec, Kamenica, Tužno, Klenovnik, Breznički Hum, Ivanec, Trnovec i OŠ Vidovec te Gospodarska škola Varaždin.

- Budući da smo mi kao učitelji prepoznali važnost višejezičnog obrazovanja, odlučili smo baciti svijetlo i na njemački jezik. Njemački jezik važan je za Varaždinsku županiju kako zbog geografskog položaja na kojem se ona nalazi tako i zbog gospodarstva. U podučavanju naglašen nam je komunikativni pristup usmjeren na govornu komunikaciju i aktivnu uporabu njemačkoga jezika koja je vrlo važna pogotovo u našem podneblju - naglasila je prof. Lea Lesar Dolenc, predsjednica udruge za popularizaciju njemačkog jezika na području Republike Hrvatske "Europski kulturni krug - EKULT", organizatora obilježavanja Europskog dana jezika.

Program vezan uz obilježavanje Europskog dana jezika odvija se pod motom "Deutsch ist nah!", a osmišljen je kroz prezentaciju suvenira koje su izradili učenici nabrojenih škola sa simbolima Republike Njemačke, nagradnog kviza i kratkog zabavnog programa.