Dan otvorenih vrata na FOI-ju ponudio brojne zanimljivosti Foto: FOI

Dan otvorenih vrata na FOI-ju ponudio brojne zanimljivosti

Varaždinske vijesti | 25.4.2017. u 19:01h | Objavljeno u Društvo

U sklopu manifestacije Festival znanosti, u utorak 25. travnja na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu održan je Dan otvorenih vrata na kojem je sudjelovalo 80-ak posjetitelja iz cijele Hrvatske, najviše učenika, ali i poneki nastavnik.

Kako ističu iz FOI-ja, broj posjetitelja pokazuje kako interes za ovaj fakultet iz godine u godinu raste.

- Želja nam je bila pokazati učenicima i našim budućim studentima kako izgleda uobičajeni dan FOI studenta stoga smo program započeli susretom ispred zgrade FOI-ja, a završili ispred Studentskog doma i Studentskog restorana - pojasnili su.

Na FOI-ju su ih dočekali dekan Fakulteta prof. dr. sc. Neven Vrček, prodekanica za nastavu doc. dr. sc. Renata Mekovec, djelatnica Centra za podršku studentima i razvoj karijera Andrea Lach, mag. nov., voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju Izabela Oletić Tušek, univ.spec.pol. te predstavnici Studentskog zbora i drugih udruga koje djeluju na Fakultetu, poput poslovnog kluba Business Club@foi i Sportske udruge FOI-ja. Tako je posjetiteljima osim studijskih programa koje FOI nudi i uvjeta za upis, predstavljeno mnoštvo izvannastavnih aktivnosti u koje se studenti mogu uključiti i na taj način obogatiti svoj studentski život, a možda i postići zapažene uspjehe.

Studenti fakulteta predstavili su svoje projekte i natjecanja na kojima sudjeluju. Tako su studenti Ivan Oršolić i Siniša Leo Radošić prezentirali svoja iskustva na hackhaton natjecanjima, dok je Igor Rinkovec predstavio FOI Buraz projekt.

Posjetitelji su prošetali zgradom Fakulteta, posjetili knjižnicu, Laboratorij za otvorene sustave i sigurnost, te prisustvovali tzv. gadget showu gdje su se mogli iz prve ruke uvjeriti u zanimljive projekte koji se rade na FOI-ju, te isprobati opremu poput HoloLens-a, upravljati dronovima ili pak naučiti nešto o osnovama elektroničkih sklopova koristeći Littlebits.

Označeno u