Čak 63 toplička učenika uspješno sudjelovala u igri-natjecanju „Klokan bez granica“

J.Š./Varaždinske vijesti | 24.3.2018. u 11:12h | Objavljeno u Društvo

Već dugi niz godina učenici topličke OŠ A.i I. Kukuljevića vrlo uspješno sudjeluju na međunarodnom matematičkom natjecanju „Klokan bez granica“.

Naime, udruga "Klokan bez granica" međunarodnog je karaktera i okuplja predstavnike velikog broja Europskih zemalja. Njezin je cilj popularizirati matematiku i omogućiti širenje osnovne matematičke kulture. Glavna joj je zadaća organizacija igre - natjecanja "Matematički klokan" koja popularizira matematiku među mladima.

Namjera je motivirati učenike da se bave matematikom izvan redovitih školskih programa. Moto igre - natjecanja "Matematički klokan" je: bez selekcije, eliminacije i finala.

Ove je godine natjecanje organizirano u četvrtak, 22. ožujka u isto vrijeme, po lokalnom vremenu, u svim zemljama sudionicama. Učenici su bili raspoređeni po kategorijama. Skupina Pčelice (2. razred) i Leptirić (3. razred) rješavali su 12 zadatka, a sve ostale skupine po 24 zadatka: Ecoiler (4. i 5. razred), Benjamin (6. i 7. razred) te Cadet (8. razredi 1. razred srednje škole).

Zadatci su raznovrsni i poredani od lakših prema težima, a za svaki je zadatak ponuđeno pet odgovora od kojih je samo jedan ispravan.

U OŠ A.i I. Kukuljevića u ovoj igri -natjecanju sudjelovalo je čak 63 učenika koji su uspješno riješili zadatke.