Bogat program povodom Festivala znanosti i Dana otvorenih vrata na FOI-ju Foto: VV arhiva

Bogat program povodom Festivala znanosti i Dana otvorenih vrata na FOI-ju

J.Š./Varaždinske vijesti | 23.4.2017. u 11:05h | Objavljeno u Društvo

Nacionalno događanje Festival znanosti i ove se godine održava na Fakultetu organizacije i informatike. Kroz četiri dana događanja organizirano je više radionica i predavanja namijenjenih svim dobnim skupinama, od predškolaca, osnovnoškolaca pa sve do srednjoškolaca i studenata, ali i svim drugim zainteresiranim skupinama.

Tim će se povodom sutra, 24. travnja od 10 do 11 sati (dv. 3) održati predavanje na temu Letjelica (dronovi) o kojima će pričati Bogdan Okreša Đurić, mag. inf. Predavanje je namijenjeno osnovnoškolcima, a ove godine očekujemo čak 60 djece iz varaždinske I. i II. osnovne škole.

U utorak, 25. travnja održat će se Dan otvorenih vrata Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu. Vrata Fakulteta bit će otvorena svim zainteresiranim posjetiteljima.

-Ove godine želja nam je pokazati učenicima i našim budućim studentima kako izgleda uobičajeni dan studenta FOI-ja, stoga smo događaj nazvali „PRO(E)ŽIVI JEDAN DAN KAO STUDENT“ - ističu organizatori.

Program će započeti sastankom ispred zgrade Fakulteta. Učenicima će se, osim studijskih programa FOI-ja i uvjeta za upis, predstaviti mnoštvo izvannastavnih aktivnosti u koje se studenti mogu uključiti, te na taj način proširiti svoje vidike i kreativnost, steći zanimljiva poznanstva i iskustva koja im kasnije mogu pomoći kod zapošljavanja.

-Na FOI-ju ćemo predstaviti razne zanimljive projekte i iskustva naših studenata. Osim toga, studenti će imati prilike upoznati zgradu fakulteta, posjetiti knjižnicu Fakulteta i laboratorije, te prisustvovati gadget showu - dodaju organizatori.

Srijeda, 26. travnja, namijenjena je najmlađima, pa će tako FOI posjetiti 120 predškolaca za koje će biti organizirano predavanje naziva "Tko nam računa vrijeme?", a voditeljica te radionice bit će izv. prof. dr. sc. Violeta Vidaček-Hainš, psihologinja i komunikologija. Na FOI-ju će bit i organizirana izložba dječjih radova na temu Vrijeme, a radionica počinje u 10 sati.

U četvrtak, 27. travnja, u 10 sati u dv. 1 održat će se još jedno predavanje namijenjeno srednjoškolcima i studentima pod nazivom "Matematički mozaik". U ovom će mozaiku matematičari sa Katedre za kvantitativne metode predstaviti one dijelove matematike za koje mnogi rijetko čuju, a nalaze se svuda oko nas. Kroz nekoliko kratkih izlaganja publika će imati priliku čuti kako matematika utječe na izbore, kako nije lako piti sok iz svake boce i druge zanimljive teme.

Označeno u