Sudionici završnog događanja na projektu DOCPIE u talijanskoj Bresci

Općina Breznički Hum završila sudjelovanje u DOCPIE projektu

| 15.10.2015. u 09:42h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Sudjelovanjem na događanjima u Sloveniji i Italiji općina Breznički Hum uspješno je završila svoju šestomjesečnu europsku misiju, kao jedini hrvatski predstavnik, u projektu DOCPIE.  Democratic Ownership and Civic Participants in Europe (Demokratska odgovornost i građansko sudjelovanje u Europi) vodećeg partnera Društva za razvoj podeželja LAZ iz Slovenije objedinila je 15 organizacija iz 13 država, a fokusirala se na niski javni interes za  politiku Europske Unije i demokratsku proceduru.

Projekt je financiran od strane Europske unije kroz program Europa za građane. U Ljubljani je 24. rujna  održana radionica na temu "Civil society open university", a tijekom trodnevnoga događanja održane su međunarodna konferencija, skup nevladinih organizacija, radionica i međunarodna večer. Proteklog je vikenda u talijanskoj Bresci, organizacijom posljednjeg u nizu događanja, DOCPIE projekt priveden kraju. Na međunarodnoj radionici s temom i raspravom o Značenju europskoga identiteta kod osoba treće životne dobi, sudjelovali su predstavnici svih partnera ovoga jedinstvenog projekta.

Vodeći partner u projektu Društvo za razvoj podeželja LAZ iz Slovenije objedinit će rezultate svih četiriju radionica te poslati zaključke u Bruxelles. Svim zemljama, koje se bile uključene u projekt, uputili su poruku da se, bez obzira na dob, socijalni status, vjersku ili kakvu drugu opredijeljenost, treba biti uključen u aktivni život Europske Unije. Svatko na svoj način treba dati doprinos, kao što su i svi sudionici to pokazali tijekom zajedničkog šestomjesečnog provođenja DOCPIE projekta.

Načelnik općine Breznički Hum Zoran Hegedić, koji je sudjelovao na svim radionicama, ističe svekoliku korist za općinu, kroz stečene nove europske partnere, potaknutost na drugačije razmišljanje o EU, te izražava uvjerenje o aktivnijem građanskom sudjelovanju u općini.