Pješakinja se prema pričanju svjedoka vraćala sa svete mise

Vinica: 78-godišnja pješakinja poginula u naletu automobila

| 14.10.2015. u 19:41h | Objavljeno u Crna kronika

14. listopada oko 18.55 sati na županijskoj cesti u Opečkoj ulici kod kućnog broja 11. u Vinici u teškoj prometnoj nesreći poginula je 78-godišnja pješakinja J.M.

Muškarac M.I. starosti 37 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1 g/kg. Upravljao je iz smjera Marčana u smjeru Donjeg Vratna i uslijed neprilagođene brzine kretanja, stanju kolnika i vidljivosti, prednjim je djelom vozila udario u pješakinju starosti 78 godina koja se kretala kolnikom a da nije bila označena izvorom svjetlosti ili reflektirajućim materijalom. Pješakinja je od udara zadobila ozljede od kojih je preminula na mjestu događaja. Smrt stradale je konstatirao liječnik Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije.

Očevidu prometne nesreće je prisustvovao dežurni državni odvjetnik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu, koji je ujedno vodio očevid.

Zbog prometne nesreće navedena dionica ceste je bila zatvorena u vremenu od 19.10 do 21.40 sati, a promet se odvijao okolnim putem.

Ovo je osma smrtno stradala osoba na prometnicama Varaždinske županije u 2015. godini.