Kreće tradicionalna sabirna akcija "Solidarnost na djelu"

I.D./Varaždinske vijesti | 15.10.2015. u 08:15h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin i ove se godine uključuje u tradicionalnu sabirnu akciju Hrvatskog Crvenog križa "Solidarnost na djelu", koja će početi 15. listopada na području cijele Republike Hrvatske.

Prema odluci Odbora GDCK Varaždin, na varaždinskom području 43. sabirna akcija "Solidarnost na djelu" traje od 15. do 31. listopada.

U ovoj akciji kao i svake godine sudjeluju osnovne i srednje škole grada Varaždina i okolnih općina, budući da je cilj ove sabirne akcije, uz osnovnu svrhu prikupljanja sredstava, razvijanje solidarnosti među djecom i mladima.

U akciji će se prikupljati financijska sredstva, a za poklonjeni novac bit će uručen novčani bon – označivač stranica u vrijednosti od 5,00 kuna, numeriran i ovjeren žigom GDCK Varaždin.

Odlukom Odbora GDCK Varaždin, 50 posto prikupljenih sredstava vraća se na žiro-račune škola. Od tih sredstava škole su u obvezi opremiti ormariće Prve pomoći ili pomoći djeci lošeg materijalnog statusa (nabava knjiga ili plaćanje izleta). Ostatak sredstava GDCK Varaždin koristi za kupnju prehrambenih paketa za djecu socijalno ugroženih obitelji s područja djelovanja društva.