Jedna od tribina u Centru za mlade VAKUUM Foto: Bogdan Okreša Đurić/VAKUUM

Mladi organiziraju tribine na varaždinskim trgovima, prva je u petak u 10 sati

| 14.10.2015. u 08:12h | Objavljeno u Aktualno

Prizori koji se često mogu vidjeti u velikim sveučilišnom gradovima, skupine mladih koje gorljivo raspravljaju o aktualnim temama na trgovima, parkovima i drugim javnim prostorima, uskoro će se moći vidjeti i u Varaždinu. Naime Savjet mladih grada Varaždina, Vijeće učenika Varaždinske županije, Prva gimnazija Varaždin i Savjet mladih Varaždinske županije osmislili su projekt javnih tribina mladih u Varaždinu.

– Prva tribina “Raspored vremena kod srednjoškolaca Varaždinske županije“ održat će se 16. listopada u 10 sati na Franjevačkom trgu u Varaždinu (ispred županijske palače i spomenika Grguru Ninskom, u slučaju lošeg vremena u skupštinskoj dvorani Varaždinske županije). Molimo vas da se odazovete pozivu i sudjelujete u tribini – pozivaju organizatori.

Projekt će se provoditi tijekom nastavne godine 2015./2016. kao ciklus od četiri do pet javnih tribina u kojima će sudjelovati mladi u Varaždinu i Varaždinskoj županiji. Lokacije na kojima će se odvijati tribine bit će javni prostori (trgovi, javne zgrade, ...) u Varaždinu kako bi se tribine učinile aktualnijima i istovremeno pridonijelo obogaćivanju sadržaja u gradskim javnim prostorima. Sudjelovat će trideset do četrdeset učenika na svakoj tribini (ovisno o mogućnostima i interesu). Tribine će biti moderirane, a trajat će između 90 i 120 minuta.