''Glas za mene bit će glas za snažniji i bolji Sjever''

| 7.10.2015. u 11:16h | Objavljeno u Aktualno

HNS Varaždinske županije prošli je tjedan na županijskoj konvenciji predstavio kandidate koji će stranku predstavljati u III. izbornoj jedinici. To su Milorad Batinić, gradonačelnik Ivanca i dosadašnji potpredsjednik Sabora, županijska vijećnica Božica Makar i župan Varaždinske županije Predrag Štromar, čija će pozicija na listi biti najodgovornija. On će se na 14. mjestu boriti za preferencijalne glasove, koji bi cijeloj listi trebali donijeti barem jedan mandat više.

Pred Štromarom je zadatak da ojača stranku, ali i cijelu koaliciju, a posebice da ojača sjever Hrvatske, koji bi u novom mandatu Vlade trebao dobiti puno bolju poziciju.

– HNS će kao pobjednička stranka u Vladi i dalje biti snažan i odgovoran partner koji će se bezrezervno zalagati za ubrzanje potrebnih promjena. Naš zaštitni znak ostat će inovativni projekti kao generatori rasta i razvoja na različitim područjima, od obrazovanja do gospodarstva, privlačenja investicija i zapošljavanja – rekao je župan Predrag Štromar.

Već duže veći dio članstva HNS-a na Sjeveru priželjkuje promjene u stranci, a ponajprije priželjkuju da upravo Predrag Štromar bude predsjednik stranke. No upravo će Štromarova pozicija na listi za parlamentarne izbore biti svojevrstan test za stranačku strukturu, odnosno pred njima je zadatak da dokažu koliko je zaista jaka baza HNS-a na Sjeveru.

Opširnije pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti...