Zbog baby booma, Ivanec će dograditi vrtić u Ivancu i sagraditi novi u Radovanu Foto: Grad Ivanec

Zbog baby booma, Ivanec će dograditi vrtić u Ivancu i sagraditi novi u Radovanu

Varaždinske vijesti | 1.7.2019. u 09:21h | Objavljeno u Našim krajem

U povodu obilježavanja Dana grada Ivanca i blagdana njegova patrona sv. Ivana Krstitelja, ivanečkoj Kinodvorani je održana svečana sjednica Gradskog vijeća Ivanca. Nakon izvođenja državne i ivanečke himne te minute šutnje za poginule branitelje, skupu se uvodno obratila predsjednica Gradskog vijeća Ksenija Sedlar Đunđek.

U nastavku svečanosti projiciran je film u kome su prikazani najvažniji gospodarski, komunalno-infrastrukturni, cestovni, društveni i drugi projekti koji su na području grada Ivanca realizirani u proteklih godinu dana. U bitno drukčije intoniranom govoru negoli prethodnih godina, okupljenima se obratio i gradonačelnik Milorad Batinić.

- Grad Ivanec u centar svoga rada i interesa nije stavio projekte, nego vas – građane same. Jer bez vas, bez naših mladih, bez djece, sve to što radimo ne bi ne bi imalo nikakvog smisla. Svi projekti koje realiziramo usmjereni su jednom osnovnom cilju, a to je – učiniti život građana ljepšim, boljim i kvalitetnijim – naglasio je Batinić.

- U proteklih godinu dana u Poslovnoj i Industrijskoj izgrađene su tri velike hale; prošlih dana počela je i gradnja nove, a ulagači najavljuju i početak radova na gradnji novih pogona. Grad u gospodarskim zonama više nema ni kvadrata slobodnog zemljišta u svom vlasništvu koje bi mogao prodati investitorima pa će morati kupovati novo. Uložena sredstva u gospodarske zone vraćaju se nam se otvaranjem novih radnih mjesta, povratkom radnika iz inozemstva i zasnivanjem trajne egzistencije u zavičaju. Ivanec ima baby boom slijedom povećanog broja novorođene djece, ali i cijelih obitelji koje su se iz okolnih mjesta doselile u Ivanec pa nam predstoji dogradnja vrtića u Ivancu i izgradnja novog u Radovanu. Pa ma koliko god to bilo zahtjevno, ovo je slatka briga jer upravo su djeca ta koja svakom gradu daju glavni smisao postojanja – zaključio je Batinić.

Domaćinima su čestitke na uspješnom vođenju grada i rezultatima koje postižu uputili i izaslanik predsjednika Sabora Josip Križanić, saborski zastupnik, zatim državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Mario Antonić i varaždinski dožupan Tomislav Paljak. Skupu se obratio i potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva Predrag Štromar, izaslanik premijera A. Plenkovića.

- Politika ne smije biti svrha samoj sebi. Nije bitna stranka, već kakvi se projekti predlažu kako bi ljudima bilo bolje. Umjesto prepucavanja, hajdemo svi zajedno razvijati državu kao što ovdje gradonačelnik razvija Ivanec – poručio je Štromar.

Svečanoj sjednici prisustvovali su i saborski zastupnici Božica Makar i Mario Habek, predsjednik Županijske skupštine Varaždin Alen Runac, ivanečki i margečanski župnik vlč. Zoran Gložinić i vlč. Alojzije Pakrac te brojni načelnici susjednih općina, gospodarstvenici, ravnatelji ustanova i institucija itd.

Dobitnici javnih priznanja Grada Ivanca 2019.

Plakete Grada Ivanca uručene su zaslužnim gospodarstvenicima – Deanu Đuraseku, direktoru tvrtke GPT Đurasek, Mladenu Canjugi, direktoru Stol – interijera d.o.o. i Stjepanu Piskaču, vlasniku obrta PMG Piskač. Za iznimne rezultate na sportskom planu plakete su dodijeljene i svjetskom ribičkom prvaku Nikoli Gečeku i najboljem futsal sucu na svijetu Nikoli Jeliću.

Plakete za svoj rad dobile su i dvije udruge - DŠR Salinovec (razvitak sporta i sportske rekreacije) i Udruga građana Margareta (očuvanje kulturne i tradicijske baštine), a primili su ih njihovi predsjednici Stjepan Hudoletnjak i Ivana Karpov.

Zahvalnicu Grada Ivanca za svoj iznimni društveni aktivizam primio je Josip Brežnjak, dok je Magda Kušter Matučec dobitnica ovogodišnje Nagrade „Volonter godine“.

ivanec_-_vijece4-svecana_sjednica-180619_2.jpg

ivanec_-_vijece4-svecana_sjednica-180619_3.jpg

ivanec_-_vijece4-svecana_sjednica-180619_5.jpg

ivanec_-_vijece4-svecana_sjednica-180619_6.jpg

ivanec_-_vijece4-svecana_sjednica-180619_7.jpg