Završeni radovi od 1,5 milijuna kuna u Hrašćici u Ulici Petra Zrinskog i Osječkoj Foto: Ilustracija

Završeni radovi od 1,5 milijuna kuna u Hrašćici u Ulici Petra Zrinskog i Osječkoj

J.Š./Varaždinske vijesti | 12.6.2018. u 09:48h | Objavljeno u Našim krajem

U Ulici Petra Zrinskog u Hrašćici održana je konferencija povodom završetka radova u toj i Osječkoj ulici. O radovima je govorio gradonačelnik Ivan Čehok, njegov zamjenik Zlatan Avar i privremeni pročelnik nadležnog upravnog odjela Roberto Krajcer.

Rekonstrukcija Ulice Petra Zrinskog i Osječke ulice, u Hrašćici podrazumijevala je glodanje postojeće konstrukcije ceste, iskop i nasip za izradu tamponskog sloja nove kolničke konstrukcije.

Nadalje, postavili su se novi rubnici, uredili dijelovi za odvodnju oborina, asfaltirao se kolnik novim nosivim i habajućim slojem asfalta, te uredili kolni prilazi i rubni dijelovi s obiju strana ceste.

Inače, vrijednost navedenih radova je 1.500.000 kuna što je financirao u stopostotnom iznosu Grad dok je izvoditelj radova bio „COLAS Hrvatska“ d.d.

Gradonačelnik je najavio i neke radove koji tek slijede u Hrašćici, ali i u ostatku Grada.

- U bliskoj suradnji s MO Hrašćica odlučili smo se za rekonstrukciju ove ulice budući da je to jedna od prometnijih ulica, u njoj žive stradalnici rata i nalazi se POS naselje pa je u kompletu išla i Osječka ulica. Dogodine ćemo, ponovno u suradnji s mjesnim odborom, urediti i Ulicu Matije Gupca u Hrašćici. Od ostalih radova čeka nas rekonstrukcija Gospodarske ulice, čim se završe radovi na nadvožnjaku, probijanje nekih ulica u Kučanu i Biškupcu, a nakon toga se ide u rekonstrukciju ulica preko kojih prolazi aglomeracija. U svakom slučaju, za ovu godinu planiramo urediti više prometnica nego je uređeno proteklih par godina - istaknuo je gradonačelnik nakon obilaska.

Označeno u