Svake godine biciklijada u Ljubešćici okupi stotinjak sudionika Foto: Krešimir Đurić

Za sutra najavljena Bajkmanija 2017. u Ljubešćici odgođena za 10. rujna

| 1.9.2017. u 16:00h | Objavljeno u Našim krajem

Udruga „Ljubeška mladež“ pripremala je za sutra rekreativnu biciklijadu pod nazivom „Bajkmanija 2017“, koja se trebala održati sa startom u 10 sati ispred sportske dvorane u Ljubešćici. Zbog najave nepovoljnih meteoroloških prilika Bajkmanija 2017. odgođena je za sljedeću nedjelju, 10. rujna, također s početkom u 10 sati.

Kotizacija od 30 kuna po sudioniku biciklijade osigurava vodu, klipić, čokoladicu, majicu i porciju graha na kraju rute. Srednje teška ruta duga je 43 kilometra, a počinje kod sportske dvorane u Ljubešćici i obuhvatit će nekoliko općina Varaždinske županije (Ljubešćica – Čurilovec-Pišćanovec-Jalševec  -Martijanec-Jalžabet- Varaždinske Toplice-Petkovec-Ljubešćica) i zavrit će druženjem u Protupožarnom centru Ljubešćica uz grah.

Organizator osigurava i pratnju kombi vozila s prikolicom za sudionike koji iz bilo kojih razloga neće moći odvoziti cijelu dionicu biciklijade. Sudjelovanje je na vlastitu odgovornost. Maloljetnici su obavezni donijeti odobrenje roditelja ili doći na start u pratnji roditelja, a obavezni su i nositi kacigu.