Za radove na sprečavanju poplava Ivanec dosad uložio 600.000 kuna

Napisao/la: Varaždinske vijesti -

Grad Ivanec i u listopadu nastavlja s intenzivnim radovima na saniranju šteta na prometnoj i pratećoj infrastrukturi nastalih tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci zbog ekstremnih oborina koje su prouzročile izlijevanje potoka i kanala.

Usporedo se izvode i brojni prevencijski radovi na pojedinim kritičnim lokalitetima za koje je ocijenjeno da su na njima potrebni određeni zahvati u cilju sprečavanja poplavljivanja. 

Tako su na području cijelog grada Ivanca u pojačanom opsegu čišćeni odvodni kanali uz nerazvrstane ceste, popravljeni su makadamski kolnici, a posebna je pozornost bila usmjerena na sanaciju cijevnih propusta na nerazvrstanim cestama, na postavljanje linijskih rešetki i slivnika, betonskih kanalica i sl. 

Od većih zahvata obavljene su sanacije propusta i čišćenja kanala u Seljancu i Bedencu, dok su u samom Ivancu na nekoliko kritičnih lokacija postavljene linijske rešetke kako bi se poboljšala oborinska odvodnja gradskih ulica. Isto je napravljeno i na više nerazvrstanih cesta u Prigorcu, Lovrečanu, Bedencu i Vuglovcu. 

propust1-lukavec-260918.jpg

Ukupna vrijednost ovih radova iznosi preko 230.000 kuna, a u tijeku je još cijeli niz zahvata kojima će se sanirati nastale štete te spriječiti nova oštećenja prometne infrastrukture i obližnjih nekretnina u privatnom vlasništvu koje su bile ugrožene prilikom jačih kiša.

Trenutačno se opsežni zahvati izvode u Malezovoj/Stepinčevoj ulici, a slijede i radovi u Fallerovoj ulici, u Sevrima u Prigorcu te na Pionirskom bajeru. Također, izvest će se i radovi na dva lokaliteta u Bedencu (iznad igrališta i zacjevljenje kod autobusnog stajališta), u Ivanečkom Vrhovcu (sanacija bankine), u Škriljevcu (rekonstrukcija propusta na NC) te na zaštiti ceste od klizišta u Salinovcu (Šatornjak).

Slijede i zahvati u Lančiću (odvodnja NC – zaštita Matišićevogbajera), a ukazala se i potreba za čišćenjem još nekoliko kanala u Bedencu.

U Lukavcu su u tijeku radovi na dogradnji cijevnog propusta na nerazvrstanoj cesti kod društvenog doma. Njima će se u velikoj mjeri ukloniti opasnost od plavljenja okolnih nekretnina i prometnice. 

Vrijednost ovih radova je preko 360.000 kuna, a dosad je Grad Ivanec za radove na sprečavanju poplavljivanja uložio gotovo 600.000 kuna.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.