Vugrin: Kada će se riješiti problem teretnog prometa kroz Jalkovec? Foto: NS - Reformisti

Vugrin: Kada će se riješiti problem teretnog prometa kroz Jalkovec?

Varaždinske vijesti | 13.4.2019. u 13:35h | Objavljeno u Našim krajem

Problem teretnog prometa kroz Jalkovec već dugi niz godina muči stanovnike tog varaždinskog prigradskog naselja.

Predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Jalkovca Robert Vugrin ističe da je u godinu i pol svog mandata na taj problem upozorio najmanje šest puta i na svim trima održanim koordinacijama gradonačelnika s predsjednicima Vijeća mjesnih odbora.

- Upozorio sam na taj problem i kroz definiciju prioriteta za Mjesni odbor Jalkovec krajem 2017. godine, zatim kroz dopis koji je išao u travnju 2018. godine na Upravni odjel za komunalne poslove, urbanizam i zaštitu okoliša, još jednom u lipnju 2018. dopisom prema Upravnom odjelu za socijalnu skrb, mjesnu samoupravu i civilno društvo, te ponovljenim dopisom prema UO za komunalne poslove u srpnju 2018. godine sa zamolbom za bilo kakvom povratnom informacijom, odnosno, molbom da ukoliko su određene dodatne radnje po tom pitanju već poduzete, da nas upoznaju s aktualnim statusom projekta i njegovim terminskim planom – naglašava Vugrin.

Na jugozapadnom ulazu u Grad Varaždin u Jalkovcu nalazi se Zona malog i srednjeg poduzetništva, u kojoj je trenutno smješteno 40-ak poduzetnika, a zaposleno oko 800 ljudi.

Sama Zona je u nekoliko posljednjih godina povećala broj korisnika što je intenziviralo promet kroz samo naselje do zone, a postoji mogućnost da se u predstojećem razdoblju dodatno poveća broj korisnika. Činjenica je da određeni gospodarski subjekti za svoje redovno poslovanje moraju koristiti i transport teretnim vozilima.

S obzirom da se većina kuća naselja Jalkovec nalazi uz glavnu cestu, kretanje teretnih vozila ukupne dužine i preko 10 metara utječe na sigurnost mještana – prije svega pješaka i biciklista, i na kvalitetu življenja, s obzirom da teretna vozila prometuju kroz naselje i u sitnim noćnim satima.

- Ispred Vijeća mjesnog odbora na različitim sam razinama Grada Varaždina u više navrata zamolio da se što prije pokrenu potrebne radnje kako bi se našlo rješenje koje bi izmjestilo teretni promet iz samog naselja, odnosno da se pronađe cjelovito, održivo i ekološki prihvatljivo rješenje koje će predvidjeti kompletno teretno logističko rješenje za Zonu malog i srednjeg poduzetništva u Jalkovcu. Nisam dobio nikakvu informaciju o tome pa postavljam pitanje zašto Grad Varaždin ne rješava problem teretnog prometa u Jalkovcu? – kaže Vugrin.

Dodaje da u proračunu Grada Varaždina za 2019. godinu nisu predviđena nikakva sredstva vezana za rješavanje te problematike.

kamioni_-_Reformisti_Vugrin.jpg

kamioni_Jalkovec_1.jpg