Vlada donijela odluku o prijenosu vlasništva nekretnine u Lepoglavi - stvoreni uvjeti za realizaciju novog programa POS-a

Varaždinske vijesti | 18.3.2024. u 17:23h | Objavljeno u Našim krajem

Na prošlotjednoj sjednici Vlade Republike Hrvatske donijeta je odluka o prijenosu vlasništva nad nekretninom u Lepoglavi, čime su stvoreni uvjeti za realizaciju novog programa poticane stanogradnje u Lepoglavi.

Odlukom Vlade nekretnina zk.č.br. 2616 Pašnjak, površine od 3 tisuće četvornih metara, prenijeta je u vlasništvo Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama, za potrebe realizacije Programa POS-a u Gradu Lepoglavi.

-Vlasništvo na nekretnini prenosi se radi izgradnje višestambene građevine putem Programa POS-a, sukladno odredbama Zakona o društveno poticanoj stanogradnji, što je u interesu Republike Hrvatske -istaknuto je u odluci Vlade koju je potpisao predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Procijenjena vrijednost ove nekretnine je 34 tisuće i 400 eura, a na njoj će biti izgrađena višestambena građevina za „rješavanje stambenog pitanja građana Grada Lepoglave“.

-Ovu smo odluku Vlade očekivali s nestrpljenjem, jer u našem gradu postoji velika potreba za stanovima po POS programu. Prvi takav projekt u Lepoglavi je realiziran još 2005. godine, a kako je interes naših građana, posebice mladih obitelji, za takvim stanovima izuzetno velik, Grad je donio odluku da po programu poticane stanogradnje u Lepoglavi izgradi novu stambenu zgradu. Ova Vladina odluka je velika vijest za Lepoglavu i naše građane, stoga zahvaljujem Vladi na ovoj odluci, kojom je omogućeno da započnemo s realizacijom ovoga projekta. Njegova provedba je jedna od važnih mjera koju Grad Lepoglava provodi u okviru donijetih mjera demografske politike – istaknuo je Marijan Škvarić, gradonačelnik Lepoglave.

Nakon donošenja odluke Vlade stekli su se uvjeti za početak provedbe ovoga projekta, pa valja očekivati da će nova stambena zgrada građena po POS programu u Lepoglavi biti završena u sljedeće dvije godine.